Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: Στήριξη στο Νικολά Μαδούρο

Μαδούρο και Φιγκέρα στην Συνδιάσκεψη του PCV.

Την στήριξη του στην υποψηφιότητα του Νικολά Μαδούρο για τις εκλογές της 14ης Απρίλη εξέφρασε με ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCV - Partido Comunista de Venezuela).

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της 12ης Εθνικής Συνδιάσκεψης του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρουσία του Μαδούρο ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου έπειτα από το θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του PCV, Όσκαρ Φιγκέρα, δήλωσε ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα κάνει πράξη αυτό που ο ηγέτης της Μπολιβαριανής Επανάστασης είχε θέσει ως στόχο: ο Νικολάς Μαδούρο να είναι ο επόμενος πρόεδρος.


“Με τις προσπάθειες του λαού μας και τις επαναστατικές λαϊκές οργανώσεις, ο Νικολας Μαδούρο θα εκλεγεί πρόεδρος στις 14 Απρίλη” είπε ο Φιγκέρα επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την στήριξη των βενεζοελάνων κομμουνιστών στο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσάβες.

Κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης του PCV, αφιερώθηκαν δύο λεπτά συνεχόμενου χειροκροτήματος στη μνήμη του Τσάβες, τον οποίο εκατοντάδες πολίτες τιμούν καθημερινά στην Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας όπου εκτίθεται η σορός του. Το χειροκρότημα των συμμετεχόντων στην Συνδιάσκεψη ακολούθησε το σύνθημα “Ο Τσάβες ζει, ο Αγώνας συνεχίζεται!”.

Να σημειωθεί ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας στήριξε και στηρίζει κριτικά τη λεγόμενη Μπολιβαριανή διαδικασία, παλεύοντας για την ένταξη της ρήξης με το Κεφάλαιο και τα μονοπώλια στην πολιτική ατζέντα του “Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου” όπου συμμετέχει. Φέτος συμπληρώνει 82 χρόνια ζωής – ιδρύθηκε το 1931 ως παράνομη οργάνωση ενάντια στη δικτατορία του Χουάν Γκόμεζ – και αποτελεί πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του συνασπισμού δυνάμεων και φορέων που υποστηρίζουν τη Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Πηγή: Partido Comunista de Venezuela.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου