Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Σε «καλό δρόμο» για το κεφάλαιο η πορεία των αυτοκινητόδρομων


«Καλά νέα» για το κεφάλαιο και όχι για τους εργαζόμενους, προκύπτουν από τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκημετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,Κάρολο Παπούλια.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως βρίσκονται σε «καλό δρόμο» οι διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη των έργων των αυτοκινητόδρομων καθώς έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία- πλαίσιο με τους παραχωρησιούχους και τώρα γίνεται η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες.
Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία που ακολουθεί η κυβέρνηση για την κατασκευή των δρόμων, προβλέπει την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των δρόμων στους κατασκευαστές, γεγονός που σημαίνει πανάκριβα και αλλεπάλληλα διόδια για το λαό.

Ο Κ. Χατζηδάκης δεν παρέλειψε να παρουσιάσει συνολικά τις κινήσεις της κυβέρνησης στον τομέα της «ανάπτυξης» που επιφυλάσσει οφέλη για το κεφάλαιο και κουτσουρεμένα δικαιώματα για τους εργαζομένους.
Αναφέρθηκε στο νέο επενδυτικό νόμο, που θα έρθει σύντομα στη Βουλή και δίνει νέα προνόμια στο κεφάλαιο, στο ξεπούλημα των αεροδρομίων, το οποίο βάφτισε «αξιοποίηση» καθώς και τη συνεργασία ελληνικής κυβέρνησης με ΟΟΣΑ για περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.  
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου