Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

Σε ημερίδα του Συλλόγου Φυτωριούχων Κορινθίας μίλησε η Δ. Μανωλάκου

Συνέλευση - ημερίδα τουΣυλλόγου Φυτωριούχων Κορινθίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μάρτη στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκουκαι θέμα «Προοπτική και μέλλον των φυτωρίων - ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής». Παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου και αγρότες και εργαζόμενοι από τις γύρω περιοχές.
Οι φυτωριούχοι ανέπτυξαν τα προβλήματα του κλάδου τους όπως το ότι δεν τους εκδίδονται υγειονομικά διαβατήρια για τα φυτώρια τους παρόλο που είναι υγιή, πράγμα που είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να φέρει την οικονομική τους καταστροφή, επειδή ένα φυτώριο χωρίς διαβατήριο δεν μπορεί να πωληθεί κι αυτό παρόλο που αποτελούν το 80% της εγχώριας παραγωγής. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων της ονομασίας της Κορωνέικης ελιάς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Η βουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία της αναφέρθηκε αναλυτικά στα προβλήματα των φυτωριούχων και γενικά των αγροτών. Ανέλυσε το πως η ΚΑΠ όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδεκατίσει τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας αλλά και όλης της Ευρώπης αλλά και το γεγονός ότι ετοιμάζουν νέα μέτρα με νέα ΚΑΠ 2014-2020 όπως είδαμε τις κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων από όλη την Ευρώπη έξω από το Κοινοβούλιο του Στρασβούργου. Σημείωσε τα πολύ θετικά βήματα που έγιναν το αμέσως προηγούμενο διάστημα με τις αγροτικές κινητοποιήσεις τα οποία έβαλαν ένα λιθαράκι στο χτίσιμο της κοινωνικής συμμαχίας. Το συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι όσο κυβερνά η άρχουσα τάξη με τα επιτελεία της, οι συνθήκες ζωής των αγροτών θα γίνονται όλο και πιο δύσκολες καθώς και η γεωργική παραγωγή γενικά της χώρας θα συρρικνώνεται και ότι  η αγροτική παραγωγή για να έχει ανάπτυξη χρειάζεται έναν κεντρικό σχεδιασμό και έναν συνεταιρισμό, όπως τον περιγράφει το ΚΚΕ και στις θέσεις του για το 19ο Συνέδριο. Ακολούθησαν ερωτήσεις και εποικοδομητική συζήτηση με τον κόσμο.

Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου