Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Σαμαρά - τρόικας: Εφαλτήριο για νέα επίθεση τα παζάρια με την τρόικα

Πανέτοιμος να κλείσει μέχρι σήμερα το βράδυ όλες τις «εκκρεμότητες» στις συνεννοήσεις με την τρόικα, τηρώντας τις δεσμεύσεις και εφαρμόζοντας πλήρως τα συμφωνηθέντα άγρια μέτρα που βουλιάζουν πιο βαθιά στη φτώχεια και την εξαθλίωση το λαό, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός, επιδεικνύοντας ταυτόχρονα την αποφασιστικότητά του να πάρει νέα μέτρα, παρά τις ψεύτικες διαβεβαιώσεις για το αντίθετο.
Το πακέτο συμφωνίας για τα προαπαιτούμενα μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθεί στη συνάντηση που θα έχει - εκτός απροόπτου - το απόγευμα της Τρίτης ο Αντ. Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου, με δεδομένη τη βούληση να κλείσουν τα πάντα πριν από την αναχώρησή του την Τετάρτη το βράδυ για τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός , εξάλλου, με συνεντεύξεις και ομιλίες τις τελευταίες μέρες, διακηρύσσει την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης να ενισχυθεί με κάθε τρόπο η ανταγωνιστικότητα και η επιχειρηματικότητα και να στρωθεί «κόκκινο χαλί» στα μονοπώλια για επενδύσεις στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό υπόσχεται, στην ουσία, ακόμη φτηνότερη εργατική δύναμη, με περαιτέρω χτύπημα μισθών, συλλογικών συμβάσεων και δικαιωμάτων, κίνητρα και φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο, εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, συνέχιση και ένταση της πολύπλευρης φοροληστείας των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Παράλληλα από κοινού με την τρόικα η συγκυβέρνηση προετοιμάζει τις μαζικές διαθεσιμότητες - απολύσεις στο Δημόσιο.
Μετά τη σύσκεψη υπουργών - τρόικας το απόγευμα της Δευτέρας, ως ζητήματα που θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, τη συνάντηση Σαμαρά - τρόικας φέρονται να είναι οι διαθεσιμότητες - απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία και η συνέχιση της είσπραξης του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, το οποίο έτσι και αλλιώς πάντως προβλέπεται να μονιμοποιηθεί με ενσωμάτωση στο νέο ενιαίο τέλος ακινήτων.
Σήμερα Τρίτη αναμένεται επίσης να συνεχιστούν συναντήσεις στελεχών υπουργείων με τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και είναι πιθανή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, με την τρόικα.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου