Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Αντ. Σαμαράς: Επανέφερε την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» με στόχο την υποταγή του λαού


Την αντιδραστική θεωρία των «δύο άκρων» επανέφερε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ για την «αντιμετώπιση της βίας», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι κεντροδεξιών νεολαιών από την Ευρώπη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε καταδίκη των φαινομένων βίας, σε οποιαδήποτε μορφή, από όπου και αν προέρχεται, χωρίς εκπτώσεις.
Ανέφερε επίσης ότι «δεν φοβόμαστε να αντιπαρατεθούμε σε όσους προτάσσουν τη βία γιατί αν εμείς κάνουμε καλά τη δουλειά μας, οι ακραίοι δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης» και πρόσθεσε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με το λαϊκισμό να αποτελεί το συνδετικό κρίκο και η άκρα δεξιά καλλιεργεί τη μισαλλοδοξία και δηλητηριάζει τις κοινωνίες. Το χειρότερο είναι ότι και τα δύο άκρα τροφοδοτούν το ένα το άλλο και διαλύουν τις κοινωνίες».
Στο στόχαστρο της συγκυβέρνησης είναι βέβαια η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και αυτή θέλει να χτυπήσει. Στο πλαίσιο αυτό εκτός από την κρατική βία, την καταστολή και τον αυταρχισμό, με στόχο την υποταγή του λαού, επιχειρεί τη συκοφάντηση της πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, αξιοποιώντας την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων, για να ταυτίσει το λαϊκό κίνημα με ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με την οργανωμένη λαϊκή πάλη.

Ο Α. Σαμαράς υποστήριξε επίσης ότι δοκιμάζεται η δημόσια ασφάλεια, ενώ στοχοποίησε για μία ακόμη φορά και τους μετανάστες.
Επιχείρησε, παράλληλα, εκ νέου να δημιουργήσει αναμονές και αυταπάτες στο λαό, για να αποδεχτεί την πολιτική πτώχευσής του και να κάνει δική του υπόθεση την προστασία και την ενίσχυση των συμφερόντων του κεφαλαίου. «Να είστε σίγουροι ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει, θα βγει κερδισμένη από τη μάχη», δήλωσε, προσθέτοντας πως η νίκη της Ελλάδας θα είναι νίκη όλων των λαών. Καμία χώρα δεν είναι καταδικασμένη, αν δεν υποκύψει στη μοίρα της, η κυβέρνηση και η κοινωνία έχουν αποφασίσει να μην υποκύψουν σε όσους μας ήθελαν τελειωμένους, ανέφερε.
Τέλος, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και των βάρβαρων μέτρων, σημείωσε πως «η χώρα περνάει επώδυνες στιγμές, αλλά έχουμε αποφασίσει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου