Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

«SCA HELLAS»: Εκβιάζει με κλείσιμο εργοστασίου για να μειώσει τους μισθούς


Εντείνει την επιθετικότητά της η πολυεθνική εταιρεία «SCA HELLAS» στην Πάτρα. Η ίδια εταιρεία, που πριν από λίγες μέρες φέρεται σε συνάντησή της με τον υπουργό Ανάπτυξης να ζητούσε μισθούς των 300 ευρώ, χτες, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι θα κλείσει το εργοστάσιό της, γιατί οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν τη μείωση μισθών. Είναι η ίδια εταιρεία που τα μεικτά της κέρδη τη διετία 2010-2011 ανήλθαν στα 33 εκατ. ευρώ.
Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η εταιρεία δήλωσε πως επιδίωξε τη «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με την προσαρμογή του κόστους». Σε αυτό το πλαίσιο, είχε προτείνει, την προηγούμενη εβδομάδα, μειώσεις μισθών 60%. Στην αρνητική απάντηση των εργαζομένων, η εταιρεία χτες με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως θα «προσφέρει» διάφορα «πακέτα παροχών» προς τους εργαζόμενους, για να προχωρήσει σε «εθελούσια» και στη συνέχεια στο κλείσιμο του εργοστασίου.

Με αυτόν τον τρόπο η πολυεθνική αποδεικνύει πως η επιθετικότητα του κεφαλαίου απέναντι στους εργαζόμενους δεν έχει τέλος. Πως προτιμά να κλείσει το εργοστάσιο απ' το να έχει εργαζόμενους με δικαιώματα. Άλλωστε, τίποτα δεν αποκλείει, στο μέλλον να ανοίξει άλλη παραγωγική μονάδα στην οποία να προσλάβει εργαζόμενους δίχως δικαιώματα. Όμως, και απ' αυτήν την περίπτωση αποδεικνύεται πως εκείνοι που κλείνουν τα εργοστάσια είναι οι ίδιοι οι εργοδότες και οι πολυεθνικές. Όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου