Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ την Τετάρτη 24 Απρίλη

ΠΟΛ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΣΕΒΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΜΕ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΜΑΣ

Συγκέντρωση και πορεία στα γραφεία του ΣΕΒ διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Απρίλη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ), η Επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ, η Επιτροπή ΠΑΜΕ υπουργείου Οικονομικών και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Συγκεκριμένα την Τετάρτη στις 18.30 καλούν σε συγκέντρωση στα γραφεία της ΠΟΛ (Κάνιγγος 27) και στην πορεία στο ΣΕΒ.
Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν:
«Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες διαμορφώνουν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε οτιδήποτε δημόσιο έχει απομείνει να ιδιωτικοποιηθεί και να μετατραπεί σε πηγή κέρδους. Σε αυτή την κατεύθυνση προωθούν την ιδιωτικοποίηση του φορολογικού ελέγχου σταδιακά με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής και παράλληλα της δήθεν κατοχύρωσης στο επάγγελμα του λογιστή. Ήδη από πέρυσι ανατέθηκε σε επιχειρήσεις να χορηγούν το φορολογικό πιστοποιητικό. Κλείνουν και συγχωνεύουν ΔΟΥ, προφανώς δρομολογούνται χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στις ΔΟΥ. Ταυτόχρονα, προωθούν στον κλάδο την κατάργηση της ΣΣΕ, τη σταδιακή κατάργηση των όποιων επαγγελματικών δικαιωμάτων με τη συμβολή της πλειοψηφίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών της ΠΟΦΕΕ και ΠΕΦΕ.

Ανάλογες είναι και οι αναδιαρθρώσεις που γίνονται στην εκπαίδευση με την υποβάθμιση στο επίπεδο σπουδών, όπως εκφράζονται τα τελευταία χρόνια μέσα από το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και τελευταία το σχέδιο "Αθηνά". Τελικός στόχος είναι τα πτυχία να μην οδηγούν σε επαγγελματικά δικαιώματα.
Με όλες τις τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις και την απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων διευκολύνεται η συγκέντρωση του κύριου όγκου των φοροτεχνικών και λογιστικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές - ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρείες. Προσφέρεται στο κεφάλαιο νέο πεδίο τοποθέτησης και κερδοφορίας, ενισχύεται η θέση των μονοπωλίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνικοοικονομικών υπηρεσιών. Υπάρχουν συσσωρευμένα κεφάλαια αυτή τη στιγμή και λόγω της καπιταλιστικής κρίσης αναζητούν νέους κερδοφόρους τομείς για να επενδύσουν. Για να γίνει αυτό πρέπει να εκτοπιστούν σταδιακά οι δεκάδες χιλιάδες μικρών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και να φθηνύνει η αξία της εργατικής δύναμης μισθωτών ελεγκτών και λογιστών. Μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες λογιστές, τους εργαζόμενους στο υπουργείο Οικονομικών, τους φοιτητές και σπουδαστές καιδιεκδικούμε:
  • Άμεσα υπογραφή αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για τους λογιστές, βοηθούς λογιστές. Να περιληφθούν στη ΣΣΕ και οι ελεγκτές. Να περιληφθούν στη ΣΣΕ και οι νεοπροσλαμβανόμενοι κάτω των 25 ετών. Η επαγγελματική εξέλιξη να βασίζεται στη ΣΣΕ.
  • Όχι στις απολύσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων σε καμιά εφορία! Όχι στο κλείσιμο των ΔΟΥ. Όχι στην εκχώρηση αρμοδιοτήτων στους ιδιώτες. Κρατικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός που θα φορολογεί το μεγάλο κεφάλαιο και όχι να ληστεύει το λαό.
  • Να μην εφαρμοστεί η αξιολόγηση! Και εμείς ρωτάμε: Αξιολόγηση από ποιον και για ποιον; Θα μας βρουν μπροστά τους!
  • Είναι απαράδεκτο σε μια περίοδο που το εργατικό λαϊκό εισόδημα ουσιαστικά έχει φτάσει στον πάτο να ζητιέται από το ΟΕΕ να έχουν εξοφληθεί όλες οι οφειλές μέχρι και το 2012 για να μπορεί να έχει ο λογιστής το δικαίωμα να υποβάλει την υπεύθυνη δήλωση! Είναι απαράδεκτο να μπλοκάρεται ο λογιστής στο μητρώο της ΓΓΠΣ που τροφοδοτείται από το ΟΕΕ εάν κάποιος δεν έχει πληρώσει τα χαράτσια της ανανέωσης. Να αποδεσμευτεί τώρα η υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης, αλλά και το Μητρώο της ΓΓΠΣ από την υποχρέωση για οικονομική τακτοποίηση στο ΟΕΕ. Να μην ισχύσει το χαράτσι που συνοδεύει την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης.
  • Όχι στη φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών λογιστών.
  • Όχι στο σχέδιο "Αθηνά"».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου