Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου


Ερώτηση, για τα προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Σπύρος Χαλβατζής.
Ζητούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα:
α) Για την άμεση πρόσληψη του ανάλογου εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη της μονάδας χημειοθεραπείας, αλλά και γενικότερα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν οι ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
β) Για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της συγκεκριμένης μονάδας και γενικότερα των υποδομών του νοσοκομείου.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης επισημαίνει:
«Προς τον Υπουργό Υγείας
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων στον τομέα της Υγείας, είναι πολιτική υποχρηματοδότησης και υποβάθμισης της δημόσιας υγείας στην κατεύθυνση παραπέρα εμπορευματοποίησής της. Πολιτική που είναι απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου και έχουν συνδιαμορφώσει στα πλαίσια της ΕΕ. Αυτή η βάρβαρη πολιτική θέτει κυριολεκτικά σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών με βαριές και χρόνιες παθήσεις, όπως είναι οι καρκινοπαθείς.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των παραπάνω είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη μονάδα χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.
Η μονάδα αυτή δημιουργήθηκε κάτω από το υπαρκτό πρόβλημα του μεγάλου όγκου καρκινοπαθών - πάνω από 600 ασθενείς στη Μαγνησία κάνουν θεραπεία - και λειτουργεί με έναν ογκολόγο, ο οποίος κάνει 30 θεραπείες την ημέρα.
Υπάρχει αδήριτη ανάγκη της αναβάθμισης της μονάδας χημειοθεραπείας σε τμήμα, ούτως ώστε να υπάρχουν 3 γιατροί ογκολόγοι για να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες.
Οι 3 αίθουσες θεραπείας διαμορφώθηκαν και εξοπλίστηκαν αποκλειστικά με πρωτοβουλία του συλλόγου καρκινοπαθών. Το νοσοκομείο, δηλαδή το κράτος, δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ. Πάντως συνεχίζει ακόμη να υπάρχει έλλειψη ειδικών καθισμάτων χημειοθεραπείας.
Υστέρα από τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα: α) Για την άμεση πρόσληψη του ανάλογου εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη της μονάδας χημειοθεραπείας αλλά και γενικότερα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν οι ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και β) τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της συγκεκριμένης μονάδας και γενικότερα των υποδομών του νοσοκομείου.
Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Σπύρος Χαλβατζής».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου