Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Σε ρόλο καταστολής διαδηλώσεων, μονάδα του Στρατού (ΦΩΤΟ- VIDEO)


Η κινητοποίηση των εργαζόμενων Σκαραμαγκά, της Τρίτης, έφερε στο προσκήνιο την εφαρμογή του δόγματος χρήσης των ενόπλων δυνάμεων σε ρόλο καταστολής διαδηλώσεων.
Πίσω από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που είχαν ζώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και εντός του περιβόλου του υπουργείου, είχε αναπτυχθεί, λόχος της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, με ασπίδες, γκλομπ και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστολή πλήθους.
Η συγκεκριμένη εμφάνιση της μονάδας αυτής, αποτελεί την πρώτη «χρήση» της εναντίων εργαζομένων που διαδηλώνουν για τα δικαιώματά τους και έρχεται να διαψεύσει όλα όσα έχουν ισχυριστεί κατά καιρούς οι ηγεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για χρήση σε αποστολές εκτός συνόρων και σε περιπτώσεις επίθεσης στις βάσεις των ελληνικών κατοχικών δυνάμεων.
Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία έχει δημιουργηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Είναι η Ταξιαρχία, η οποία έχει εκπαιδευτεί για αποστολές εντός πόλεων. Είναι η μονάδα, που είχε συμμετάσχει στην άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος», με τη χρήση τεθωρακισμένων και ελικοπτέρων
(δείτε εδώ το βίντεο από την στρατιωτική άσκηση Καλλίμαχος. Πηγή: www.kilkistoday.gr).

Ερωτηματικά προκαλούνται από την παρουσία του λόχου στην Αθήνα, δεδομένου ότι η μονάδα εδρεύει στη Νέα Σάντα του Κιλκίς: Εάν υπάρχει μόνιμα σταθμευμένος λόχος της ταξιαρχίας, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τότε είναι μια ακόμη ένδειξη ότι έχει ενεργοποιηθεί το δόγμα επέμβασης και του στρατού εναντίον των διαδηλώσεων.
Να θυμίσουμε ότι μετά την κινητοποίηση των εργαζόμενων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012, όπου τότε οι εργαζόμενοι είχαν εισέλθει στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, είχε ανατεθεί η αποστολή της φρούρησης του Στρατοπέδου Παπάγου, σε μια διμοιρία της Ζ' ΜΑΚ (Ειδικές Δυνάμεις), αποτελούμενη από 20 ειδικά εξοπλισμένους άνδρες.
Υπενθυμίζεται ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία έχουν γίνει σειρά ασκήσεων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τόσο για την καταστολή διαδηλώσεων, όσο και για «αγώνα σε αστικό περιβάλλον». Άλλωστε, ένας τέτοιος προσανατολισμός είναι σαφής τόσο στο πλαίσιο του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ, όσο και στο πλαίσιο της λεγόμενης «ευρωπαϊκής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας».
Μάλιστα, έχει υπάρξει και επίσημη δημοσιοποίηση μέσα από το περιοδικό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, «Στρατός και Ενημέρωση», όπου στο τεύχος 16, υπό τον τίτλο «Πιστοποίηση Λόχου Καταστολής», αναφερόταν σε άσκηση τέτοιου τύπου που είχε γίνει στις 31 Μάρτη 2010 στο Κοσσυφοπέδιο. «Πραγματοποιήθηκε - όπως αναφερόταν - άσκηση πιστοποίησης σε αντικείμενα καταστολής - CRC (σ.σ. Crowd Riot Control - Ελεγχος πλήθους ταραξιών)».
Από τις ασκήσεις τέτοιου τύπου επί ελληνικού εδάφους, ενδεικτικά αναφέρουμε τις εξής:
-- Η πρώτη άσκηση καταστολής διαδηλώσεων από ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε στις 13 Μάρτη 2002, στη Βέροια, στο πλαίσιο άσκησης του Β΄ Σώματος Στρατού, για την αντιμετώπιση «ατάκτων ομάδων» άμαχων πολιτών.
-- Στις 13-15 Ιούνη 2006, στο 951 Τάγμα Στρατονομίας στου Παπάγου, έγινε άσκηση«αντιμετώπισης διαδηλωτών που, σύμφωνα με το σενάριο, διαδήλωναν κατά του ΝΑΤΟ».
-- Στις 29 Ιούλη 2008, σε Πεδίο Βολής της Νέας Περάμου Αττικής, έγινε άσκηση, στην οποία, σύμφωνα με το ΓΕΣ, «δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκπαίδευση τμημάτων σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένου τόπου».
-- Επίσης το ΓΕΣ έχει στηρίξει και ανάλογες ασκήσεις εκπαίδευσης παραστρατιωτικών ομάδων, όπως το διάστημα 7-10 Γενάρη 2010, υπό την παρακολούθηση παρατηρητών του ΓΕΣ στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, που περιελάμβανε «σχολείο SWAT» (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής), με αντικείμενα «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών».
Κλικ για μεγέθυνση 
Κλικ για μεγέθυνση 


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου