Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Λ. Κανέλλη: Η σύμβαση αεροπορικών μεταφορών Ελλάδας - Ουκρανίας θωρακίζει τα μονοπώλια (VIDEO)

Το ΚΚΕ καταψήφισε στη Βουλή τη συμφωνία αεροπορικών μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Ουκρανίας.
«Θα καταψηφίσουμε τη Σύμβαση και θα την καταψηφίσουμε γιατί αν τη διαβάσει κάποιος εξαιρετικά αναλυτικά, τουλάχιστον σε ό,τι μας αφορά, θωρακίζει κυριολεκτικά τα μονοπώλια», τόνισε η βουλευτής του ΚΚΕΛιάνα Κανέλλη. Τα θωρακίζει, πρόσθεσε, σε μία εποχή που τις επιπτώσεις των μονοπωλίων δεν υπάρχει λαός της Ευρώπης που να μην τις νιώθει στο πετσί του.

Η Σύμβαση, υπογράμμισε, «περιέχει και ένα τεράστιο κομμάτι κρατικής καταστολής, μιας κρατικής καταστολής που ακολουθεί κυριολεκτικά ως πρόσχημα την ασφάλεια. Κυριολεκτώ. Είναι πρόσχημα η ασφάλεια, διότι έχει αντιλαϊκές οδηγίες μέσα που αν τις πάρει κανείς τοις μετρητοίς, νομίζω ότι οι εργαζόμενοι, τουλάχιστον στις μεταφορές, θα έπρεπε να έχουν ξεσηκωθεί».
Δεν υπάρχει περίπτωση, σημείωσε, να αυξηθούν οι δεσμοί των δύο λαών. «Αυτές είναι οι "σάλτσες" που μπαίνουν τις περισσότερες φορές όταν εξυπηρετούνται συμφέροντα στενά ταξικά, απίστευτα μονοπωλιακά, συγκέντρωσης κεφαλαίου σε λίγα χέρια και βάζουμε και λίγη "σάλτσα", λέγοντας ότι θα ανοίξουν οι σχέσεις της Ελλάδας με την Ουκρανία», επισήμανε.
Τόνισε ακόμα πως «η κερδοφορία των ομίλων όσο περιλαμβάνει τις συγκοινωνίες - αεροπορικές, θαλάσσιες, αστικές, του εδάφους - όσο περιλαμβάνει το κέρδος και δεν περιλαμβάνεται σε έναν πραγματικά ουσιαστικό κεντρικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη της χώρας, δεν υπάρχει περίπτωση να ωφελήσει κανένα λαό. Αν δεν οργανωθεί μία ουσιαστική απάντηση στο μονόδρομο και από τους εργαζόμενους και από τους χρήστες των μεταφορών, θα νοικιάζουμε λιμάνια, μαρίνες και θα τα ξεπουλάμε στο μεγάλο κεφάλαιο που δεν έρχεται για την ψυχή της μάνας του να πάρει ούτε μία μαρίνα ούτε ένα αεροδρόμιο ούτε το νερό. Το νερό ήρθαν να το πάρουν τώρα που είναι κερδοφόρο, όταν ο κόσμος είπε το νερό νεράκι, όταν έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα ταμιευτήρων νερού».
Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου