Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2013

Βίντεο του Π.Α.ΜΕ για τη κινητοποίηση στις 24 Γενάρη για την ανεργία

Η ανεργία αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, ειδικά για τη νέα γενιά που το ποσοστό ανεργίας είναι κοντά στο 60%. Δε δημιουργήθηκε στην κρίση. Είναι στο DNA του σάπιου, εκμεταλλευτικού συστήματος και σε συνθήκες κρίσης οξύνεται.

Το Εθνικό σχέδιο δράσης για την «απασχόληση» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αποτελεί βόμβα στις εργασιακές σχέσεις, στους μισθούς και στις συλλογικές συμβάσεις. Αποτελεί τη βάση για μια κατάσταση που θέλουν να παγιωθεί, συνέχεια της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου που χωρίζει τους νέους σε πάνω των 25 ετών με 586ευρώ μισθό το μήνα και σε κάτω των 25 ετών με 511 ευρώ. Γυρνάμε δεκαετίες πίσω που το βασικό σύνθημα στα συνδικάτα για τους νέους εργάτες ήταν «ίση αμοιβή για ίση εργασία».

Το μέλλον που προδιαγράφουν με τα προγράμματα δεν αντιμετωπίζει την ανεργία. Θέλουν τους νέους εργάτες και την νεολαία να μαθαίνει στην προσωρινή δουλειά, στα ψίχουλα, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην ελεημοσύνη. Να μαθαίνει να λειτουργεί ατομικά, να λειτουργεί ασυνδικάλιστη. Να χτυπιεται σταθερά ο κατώτερος μισθός ανεξαρτήτως της εξευτελιστικής μείωσης που υπάρχει σήμερα, να πηγαίνει με όχημα τους νέους συνεχώς παρακάτω. Να τσακίζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Να μην υπάρχει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη, να συνηθίζει στη μαύρη εργασία.

Η κυβέρνηση με το σχέδιο για την ενίσχυση δήθεν της απασχόλησης των νέων, αξιοποιεί την ανεργία για να επιδοτήσει επιχειρηματικούς ομίλους στους κλάδους της Ενέγειας, των Τηλεπικοινωνιών, του Τουρισμού, της Ναυτιλίας, των υπηρεσιών Υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Ωφελούνται τα αφεντικά που μπουκώνουν με παχυλές επιδοτήσεις και εξασφαλίζουν τσάμπα εργαζόμενους, συνηθίζοντας παράλληλα στην εισφοροδιαφυγή και την εισφοροαπαλλαγή.

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι να βάλουν τέλος στα αντιλαϊκά μέτρα που τους εξαθλιώνουν

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να βάλουν τέλος στα αντιλαϊκά μέτρα που τους εξαθλιώνουν απευθύνει το ΚΚΕ με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ.

Αναλυτικά το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η έκθεση του ΔΝΤ αποκαλύπτει ότι σχεδιάζονται νέα σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα και ότι η συγκυβέρνηση ψεύδεται. Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τέλος στα μέτρα που τους εξαθλιώνουν, μόνο αν απορρίψουν τις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα, για την κρίση και το χρέος που δεν ευθύνονται αυτοί».

Α.Τσίπρας: Ήξεις αφήξεις για την κατάργηση του μνημονίου


Αυταπάτες για μια φιλολαϊκή διαχείριση, με αλλαγή κυβέρνησης, καλλιέργησε για ακόμη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του σαββατοκύριακου.

Έκανε λόγο για κοινωνική καταστροφή της Ελλάδας από την πολιτική των μνημονίων, ισχυριζόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση θα τα καταργήσει. «Η κατάργησή του είναι το πρώτο βήμα μιας διαφορετικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση» ισχυρίζεται στη συνέντευξή του, προβάλλοντας το δήθεν διαφορετικό μείγμα διαχείρισης της κρίσης, που αφήνει στο απυρόβλητο, ωστόσο τα συμφέροντα των μονοπωλίων. 

Ωστόσο, την ίδια ώρα, σε μια άλλη του συνέντευξη σε ημερήσια εφημερίδα της ομογένειας – καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ετοιμάζεται να επισκεφθεί τις ΗΠΑ από τις 22 έως 25 Γενάρη- κάνει λόγο για διαπραγμάτευση.

«Αντί της επαναδιαπραγμάτευσης είχαμε εμβάθυνση και ακόμα πιο βίαιη εφαρμογή. Το Μνημόνιο είναι επί της αρχής καταστροφική και αναποτελεσματική λύση. Η διαπραγμάτευση λοιπόν χρειάζεται και νέα θεμέλια» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα χιλιοειπωμένα ψέματα της «απελευθέρωσης»

Θα δημιουργηθούν 8.000 νέες θέσεις εργασίας και θα μειωθούν οι τιμές σε ποσοστό 2,5% - 3%! Είναι δύο από τα χοντροκομμένα ψέματα που με ξεδιάντροπο τρόπο επαναλαμβάνουν τα κυβερνητικά στελέχη για να περάσουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Αυτά επαναλάμβανε χτες το πρωί στο ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θ. Σκορδάς, που δε δίστασε μάλιστα να δηλώσει ανερυθρίαστα ότι «αν το μέτρο αποτύχει τότε η κυβέρνηση θα το πάρει πίσω»!
Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα όμως δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι κάλπικες υποσχέσεις και τα ψέματα για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας συνοδεύουν σταθερά κάθε απελευθέρωση αγοράς, εννοείται και της αγοράς εργασίας, και κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη.
Αντίθετα, αποδείχθηκε ότι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, όπως οι απελευθερώσεις αγορών και οι ιδιωτικοποιήσεις, κατάργησαν τις σταθερές θέσεις εργασίας με πλήρες ωράριο και τις αντικατέστηκαν με προσωρινές, ευέλικτες και κακοπληρωμένες, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να ανακάμψει η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές, που όπου έπεσαν αυτό έγινε προσωρινά για λόγους ενίσχυσης των μεριδίων της αγοράς και εξόντωσης των ανταγωνιστών και των «μικρών». Ομως, τα ασύστολα ψέματα, όπως αυτά που λένε τώρα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, είναι το τυράκι στη φάκα για να εγκλωβιστούν τα λαϊκά στρώματα στο μονόδρομο που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Ασφαλώς και τα γνωρίζουν αυτά οι κυβερνώντες, αλλά ψεύδονται συνειδητά για να γίνει η «δουλειά» και μετά ποιος τα θυμάται...
Πάντα βέβαια συνοδεύουν τα ψέματα αυτά με τις απαραίτητες, κατά παραγγελία, «μελέτες», που δήθεν τεκμηριώνουν τις «αισιόδοξες» εκτιμήσεις τους. Το έργο όμως έχει χιλιοπαιχθεί και «τσιμπάνε» μόνο όσοι το θέλουν και έχουν καταπιεί αμάσητο το παραμύθι ότι ο λαός θα σωθεί από τους δυνάστες του, δηλαδή από την εξουσία των μονοπωλίων...

Δεν έχουν ούτε για κουλούρι! Νηστικοί οι μαθητές στα σχολεία της Καλαμάτας - Στοιχεία σοκ από την 'Ενωση γονέων


- Πάνω από 100 μαθητές πάνε νηστικοί στο σχολειο
- Κραυγή μαθήτριας σε έκθεση: "Θέλω μόνο να έχουμε ψωμί να φάμε"
- Τραγική κατάσταση στο Δημοτικό σχολείο Ασπροχώματος. Ένα στα δύο παιδιά δεν έχει χρήματα ούτε για ένα κουλούρι!
- Έκκληση στους επαγγελματίες της πόλης προκειμένου να προσφέρεται δωρεάν δεκατιανό στα υποσιτισμένα παιδιά
Νηστικοί πηγαίνουν στο σχολείο τουλάχιστον 100 μαθητές δημοτικών σχολείων της Καλαμάτας χωρίς να έχουν χρήματα για να αγοράσουν κάτι να φάνε, σύμφωνα με την Ενωση Γονέων Καλαμάτας, που συγκέντρωσε στοιχεία από διευθυντές σχολείων.
Εξαιτίας της οικονομικής κρίσης οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται αντιμέτωποι με τραγικές καταστάσεις υποσιτισμένων μαθητών και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, άλλοτε προσφέροντας ένα κουλούρι και άλλοτε προσφέροντας φαγητό στις άπορες οικογένειες.
Η σοβαρότητα της κατάστασης αποτυπώνεται ακόμη και στις εκθέσεις των μαθητών. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα μιας μαθήτριας που έγραψε πως: "Το μόνο που θέλω είναι μια δουλειά για τη μανούλα μου για να έχουμε ψωμί να φάμε και παπούτσια να φορέσουμε"!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελευθερία" τραγική είναι η κατάσταση στο Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, όπου πάνω από το 50% των μαθητών δεν έχει ούτε κολατσιό, ούτε μεσημεριανό. Από το Σεπτέμβρη μέχρι τώρα έχουν λιποθυμήσει από την πείνα 5 μαθητές, σύμφωνα με τη διευθύντρια που αναζητεί τρόπους να εξασφαλιστεί φαγητό για τους μαθητές της.
Προβλήματα σε μικρότερο ποσοστό παρατηρούνται και σε σχολεία του κέντρου. Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο για παράδειγμα, το 8% έως 10% των παιδιών δεν έχει κολατσιό, ενώ η δουλειά στο κυλικείο έχει μειωθεί κατά 70% αφού πολλά παιδιά δεν έχουν πλέον χαρτζιλίκι.
Μικρότερο ποσοστό μαθητών υποσιτίζεται στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σύμφωνα με γονείς, 5 -6 ντόπιες οικογένειες μικρών μαθητών αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και στα παιδιά προσφέρεται πρωινό από ανθρώπους που το έχουν αναλάβει εθελοντικά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων, Ευάγγελος Σιδερέας, επισκέφθηκε το Επιμελητήριο, ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο Δημήτρη Μανιάτη και τον πρόεδρο της ΕΤΑΠ (Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου) Γιώργο Γκούμα. Ζήτησε τη βοήθεια των επαγγελματιών της Καλαμάτας που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να προσφέρεται σε αυτά τα παιδιά δωρεάν δεκατιανό.
Επίσης, όπως δήλωσε ο ίδιος, έχει ενημερώσει την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υποστήριξης Μαρία Οικονομάκου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Σαράντο Μαρινάκη, οι οποίοι ετοιμάζουν παρέμβαση για τη φροντίδα των μαθητών που υποσιτίζονται.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων τόνισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την αντίδραση των υπευθύνων του δήμου και του επιμελητηρίου.
Το επιμελητήριο σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση σημειώνει: «Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας και ιδιαίτερα το μείζον θέμα του υποσιτισμού. Από πλευράς επιμελητηρίου εκφράστηκε η άποψη πως βλέπει με ευαισθησία το θέμα και υπήρξε δέσμευση ότι θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου».

Από Newsit.gr 

Αντίο στο μετάναστη


Συγκλονιστική ήταν η στιγμή του τελευταίου αντίο στο νεαρό Πακιστανό, ο οποίος δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα.  300 συμπατριώτες του μετέφεραν τη σωρό στην πλατεία Κοτζιά σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης. Στη μικρή τελετή  πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του μετανάστη, και στη συνέχεια οι Πακιστανοί ενσωματώθηκαν στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Ομονοίας.


Φωτογραφία: Σπύρος Τσακίρης (Ελευθεροτυπία)

Τελικά έφταιγε η… ζαρντινιέρα! Αθώοι έξι αστυνομικοί

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, δικάζοντας σε δεύτερο βαθμό την υπόθεση, αθώωσε, κατά πλειοψηφία, τους έξι αστυνομικούς,
ενώ καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης 2,5 ετών, στον καθένα, με 3ετή αναστολή, τους άλλους δύο, έναν εν ενεργεία κι έναν εν αποστρατεία, για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.
Οι δύο καταδικασθέντες, στους οποίους το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά, απολογούμενοι ομολόγησαν ότι χτύπησαν τον νεαρό Κύπριο, αλλά δικαιολόγησαν τη βία λέγοντας ότι προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, επειδή αυτός αντιδρούσε.
Οι αθωωθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες για συνέργεια και επικίνδυνη σωματική βλάβη, υποδέχθηκαν την απόφαση του δικαστηρίου με ανακούφιση και έκαναν λόγο για δικαίωση.
Αντιθέτως ο Αυγ. Δημητρίου εξέφρασε την πικρία του για την παραπάνω ετυμηγορία.
“Έξι χρόνια τώρα έχω διαλυθεί, έχω χάσει τη ζωή μου, δε θα ξαναέρθω ποτέ στην Ελλάδα”, δήλωσε.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε επιβάλλει στους οκτώ αστυνομικούς ποινές φυλάκισης από 15 μήνες έως 3 χρόνια και 3 μήνες. Οι συγκεκριμένες ποινές ήταν κατά περίπτωση με 3ετή αναστολή και εξαγοράσιμες.
Για την ίδια υπόθεση το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης είχε επιδικάσει στον Αυγ. Δημητρίου το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον ξυλοδαρμό που έγινε στις 17 Νοεμβρίου 2006.

Εκβιασμοί για αποδοχή των μέτρων από τον Πολ Τόμσεν

Την οριστική απελευθέρωση της οικονομίας στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, στο όνομα της «ανάπτυξης» ζήτησε σε συνέντευξή του λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της έκθεσης του ΔΝΤ, ο Πολ Τόμσεν επικεφαλής της αποστολής του ιμπεριαλιστικού οργανισμού στη χώρα μας.
Επανέφερε τους εκβιασμούς προς τον ελληνικό λαό, ώστε να αποδεχθεί αδιαμαρτύρητα τα μέτρα, ότι εάν δεν εφαρμοστεί το 3ο μνημόνιο, η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στο ευρώ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν το πρόγραμμα εφαρμοστεί όπως έχει συμφωνηθεί, η Ελλάδα θα επιβιώσει και θα ευημερήσει στη ζώνη του ευρώ. Αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί».
Επισήμανε τους κινδύνους που υπάρχουν για το πρόγραμμα κυρίως στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, εκτιμώντας ότι για να επιστρέψει μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα στην ανάπτυξη, κλειδί είναι το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων και η οριστική απελευθέρωση της οικονομίας, και μίλησε ειδικά για τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.
Εξήρε τη στάση της κυβέρνησης που «εργάστηκε εντατικά για να βάλει το πρόγραμμα πάλι σε τροχιά», το οποίο είχε εκτροχιαστεί το 2012.
Σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική κρίση, ο Τόμσεν αναγνώρισε ότι «η Ελλάδα είχε ήδη διανύσει περισσότερο από το μισό δρόμο» για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της, σημείωσε όμως ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανύσει» για να φτάσει εκεί. Υπενθύμισε ότι η ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει «εύθραυστη», κάτι που σημαίνει «περισσότερη δουλειά για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» των επενδυτών.

ΔΝΤ: Νέα «έκτακτα» μέτρα για μονιμοποίηση της άγριας εκμετάλλευσης

Νέα μέτρα σφοδρής αντιλαϊκής κλιμάκωσης προαναγγέλλει το ΔΝΤ με την«έκθεση αξιολόγησης» που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και τα οποία συνδέονται με τις εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων από τα δάνεια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Στα 4 δισ. ευρώ φτάνουν τα πρόσθετα πακέτα μέχρι και το 2016, η εξειδίκευση των οποίων θα ξεκινήσει από φέτος.
   Το ΔΝΤ ομολογεί ακόμη ότι όλα τα προηγούμενα λεγόμενα «έκτακτα μέτρα», όπως συγκεκριμένα το χαράτσι της «αλληλεγγύης», θα παραμείνουν σε ισχύ και για τα επόμενα χρόνια. Στην πρώτη γραμμή του σφαγείου μπαίνουν τα όποια κοινωνικά επιδόματα έχουν απομείνει, οι μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, νέα βαριά χαράτσια απέναντι στα λαϊκά στρώματα, η παραπέρα καρατόμηση των κρατικών δαπανών που αφορούν στην Υγεία, η επιτάχυνση και κλιμάκωση των ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.
Ειδικότερα:
1. «Στοχευμένες απολύσεις» στο Δημόσιο: Ορθά κοφτά έρχονται να διευκρινίσουν ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι «αναγκαίο», κάνοντας λόγο για την αποτυχία των προηγούμενων προγραμμάτων για την «εργασιακή εφεδρεία». Σημειώνουν ότι οι «κρατικές αρχές» δεν έχουν ακόμη οριστικοποιήσει το σχέδιο, το οποίο σύμφωνα με το ΔΝΤ, ξεκινά άμεσα (μέσα στο 2013) με απολύσεις 27.000 δημοσίων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Πρώτοι στη λίστα αυτών που «μπορούν να απολυθούν είναι οι υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου». Οι επιμέρους στόχοι και εξειδικεύσεις «πρέπει» να έχουν προσδιοριστεί κατά τον «επόμενο έλεγχο της τρόικας», στα μέσα του Φλεβάρη.
2. Στα 4 δισ. ευρώ, για την ώρα, φτάνουν τα πρόσθετα μέτρα που σχεδιάζουν να κλιμακώσουν μέχρι το 2016. Το νέο αντιλαϊκό πακέτο προγραμματίζεται να συμφωνηθεί στα τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτέμβρη 2013. Μεταξύ αυτών και η χρονική επέκταση των μέτρων που ήδη ισχύουν, όπως το «τέλος αλληλεγγύης», που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ήταν να λήξει το 2015. Είναι απόλυτα φανερό ότι η επιχείρηση της δημοσιονομικής προσαρμογής στις νόρμες των μονοπωλίων, θα απαιτήσει τη μονιμότητα και όλων των άλλων χαρατσιών, ταυτόχρονα με την παραπέρα διάλυση των κρατικών δαπανών που έχουν να κάνουν με τις λαϊκές ανάγκες. Για την επίτευξη των «δημοσιονομικών στόχων», ο κρατικός προϋπολογισμός του επόμενου έτους (2014) θα περιέχει επιπλέον μέτρα ύψους 1,7 δισ. ευρώ, με παραπέρα κλιμάκωση στα 2,8 δισ. ευρώ για το 2015 και σωρευτικά στα 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2016.
3. Κοινωνικά επιδόματα: Μεγάλες «δυνατότητες» βλέπουν στη «συνέχιση των μεταρρυθμίσεων του συστήματος κοινωνικών παροχών», το οποίο, σύμφωνα με το ΔΝΤ, παραμένει «περίπλοκο και αναποτελεσματικό». Στο στόχαστρο μπαίνουν και πάλι τα επιδόματα όπως για την ανεργία, το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων κ.ά.
4. Ιδιωτικοποιήσεις: Διαπιστώνουν μεγάλες αποκλίσεις από το χρονοδιάγραμμα και τους στόχους. Μέχρι και τον Ιούνη φέτος ετοιμάζουν για προσφορά στα μονοπώλια 21 κρατικές εταιρείες και άλλες βασικές υποδομές. Σημειώνουν ότι οι κρατικές αρχές έχουν εντοπίσει επιπλέον 10.000 ακίνητα, εκτιμώμενης αξίας ύψους 8 δισ. ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη «βάση για την επόμενη φάση των ιδιωτικοποιήσεων». Σε περίπτωση νέων «αστοχιών», αξιώνουν την κατάργηση πρόσφατης νομοθετικής αλλαγής, σύμφωνα με την οποία στις μεγάλου μεγέθους ιδιωτικοποιήσεις λόγο έχει και η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Επίσης, την αλλαγή των υπεύθυνων και των διοικήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), «συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης των σημερινών στελεχών από ξένους εμπειρογνώμονες».
5. Κρατικό χρέος: Για το 2020 αναμένεται στο 124% του ΑΕΠ, δηλαδή 4 μονάδες πάνω από τον επίσημο στόχο, εξέλιξη που προδιαγράφει από τώρα τη συνέχιση των μέτρων αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Σημειώνουν το ενδεχόμενο «ελάφρυνσης» από την πλευρά των κρατών της Ευρωζώνης, τονίζοντας ότι ακόμη και σε αυτή την περίπτωση οι «κίνδυνοι παραμένουν σημαντικοί». «Κενά χρηματοδότησης», δηλαδή για την ανάγκη σύναψης και νέων κρατικών δανείων, προκύπτουν για τη διετία 2015-2016, ύψους 9,6 δισ. ευρώ.
6. «Φοροδιαφυγή»: Επισημαίνουν τις «τεράστιες απώλειες» του κράτους, ρίχνοντας το βάρος σε κατηγορίες αυτοαπασχολουμένων.
Το ΔΝΤ αξιώνει επίσης την παραμονή της χώρας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και της Ευρωζώνης, σημειώνοντας πως η «παραμονή της χώρας στο ευρώ είναι η καλύτερη πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Σε ό,τι αφορά την «επιστροφή στις αγορές», δηλαδή στη σύναψη δανείων από τους τραπεζίτες, «έστω και με μικρά ποσά», τη διαβλέπουν από το 2018.

Προχωρά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική


Προχωρά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του συνόλου της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική. Θυμίζουμε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας, σε Φυλή, Άνω Λιόσια, Κερατέα και Γραμματικό, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Παραδίδεται δηλαδή για τουλάχιστον 27 χρόνια το φιλέτο των σκουπιδιών σε ιδιώτες, οι οποίοι σύμφωνα με το σχεδιασμό θα αποφασίσουν για τις τεχνολογίες επεξεργασίας, με κριτήριο προφανώς τα κέρδη που αποκομίζουν. Στην πράξη αυτό θα σημάνει την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, αλλά και της τσέπης των λαϊκών οικογενειών που θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο της ιδιωτικοποίησης.

Σήμερα Παρασκευή, ο Ενιαίος Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) αποφάσισε τη συγκρότηση των επιτροπών διεξαγωγής των διαγωνισμών για την κατασκευή των εργοστασίων σε Γραμματικό και Κερατέα, οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 22 και 24 Γενάρη αντίστοιχα. Τεύχη δημοπράτησης για τους ανωτέρω διαγωνισμούς έχουν λάβει 26 εταιρείες για το Γραμματικό και 28 για την Κερατέα. Προκύπτει καθαρά ότι το Θριάσιο θα εξακολουθεί να είναι η «χαβούζα» της Αττικής, αφού στη μονάδα της Φυλής θα θάβονται περίπου 700.000 τόνοι σκουπιδιών και των Άνω Λιοσίων 400.000 τόνοι. Σε Κερατέα και Γραμματικό θα θάβονται από 127.500 τόνοι αντίστοιχα.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Δείτε το νέο βίντεο του ΚΚΕ για την άγρια φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτωνΜεγάλη συμμετοχή κι ένθερμη ανταπόκριση στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα


Με μεγάλη συμμετοχή αλλά και πολύ θετική ανταπόκριση από τους κατοίκους η συγκέντρωση του ΚΚΕ ενάντια στη στυγνή δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη, στα Πετράλωνα.

Η πορεία ξεκίνησε από τον Ηλεκτρικό Σταθμό της περιοχής, πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης αλλά και  από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο μετανάστης.

Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν ο Κεντρικός Τομέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.

Με προμετωπίδα το πανό που αναγράφει: «'Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας», μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές, να μην ανεχτούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο τον αγωνιζόμενο λαό. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση που έχει βαριές ευθύνες για την  καλλιέργεια του ρατσισμού, την ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας.  Η επιχείρηση «νόμος και τάξη» με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» δίνει κάλυψη και καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση φασιστικών ρατσιστικών συμμοριών. Η κρατική καταστολή και οι ρατσιστικές επιθέσεις αλληλοσυμπληρώνονται.

Στη διάρκεια της πορείας, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα: «Φασίστες, χίτες, χρυσαυγίτες» και «Των μονοπωλίων χέρι τους κρυφό, η Χρυσή Αυγή δολοφονικό» ενώ από τα μεγάφωνα διαβαζόταν η ανακοίνωση της Κομματικής οργάνωσης Αττικής του, η οποία και μοιραζόταν στους περαστικούς και τους μαγαζάτορες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ιδιαίτερη θετική με πολλούς να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να χειροκροτούν τους κομμουνιστές διαδηλωτές.

Η πορεία ολοκληρώθηκε με επιστροφή στο σημείο από όπου και ξεκίνησε, στον Ηλεκτρικό σταθμό.


Ποιος ήταν ο Σαχτζάτ Λουκμάν

Ο νεαρός Πακιστανός Σαχτζάτ Λουκμάν γεννήθηκε το 1986. Ζούσε στην Ελλάδα έξι χρόνια. Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έφθανε στη δουλειά του. Δούλευε στις λαϊκές αγορές. Ξεκινούσε από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, στις 2.30 για να φθάσει, μία ώρα μετά, στον εργοδότη του, στα Πετράλωνα. Και να φορτώσει τα πορτοκάλια.
«Είχε ροζ κάρτα τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή», λέει ο φίλος του Ομάρ. «Σήμερα δεν ήρθε», είπε ο εργοδότης του
«Σήμερα δεν ήρθε», απάντησε ο εργοδότης του στους τρεις Πακιστανούς συγγενείς του, με τους οποίους μοιραζόταν το δωμάτιο στην οδό Λαχανά 48, στο Περιστέρι. Ο 25χρονος συγκάτοικός του, Ομάρ, λέει ότι ο Σαχτζάτ ζούσε νόμιμα:«Είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Τον τελευταίο μήνα δούλευε στη λαϊκή. Πριν ήταν φύλακας εργοταξίου στον Ασπρόπυργο. Το εργοτάξιο έκλεισε».

Ζούσε 8 αδέρφια

Λέει ότι «ζούσε πολύ δύσκολη ζωή. Είχε οχτώ αφέλφια. Επαιρνε 20 ευρώ μεροκάματο και τα έστελνε στο Πακιστάν για να παντρευτούν οι αδελφές του. Έλεγε συχνά ότι ποτέ ο ίδιος δεν θα καταφέρει να κάνει οικογένεια και να ζήσει σαν άνθρωπος».

Περίπου 800 ρατσιστικά χτυπήματα εναντίον Πακιστανών σημειώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, όπως καταγγέλλει ο Τζαβέντ Ασλάμ, εκπρόσωπος της πακιστανικής κοινότητας. Αναφέρεται μάλιστα στο τελευταίο περιστατικό, που σημειώθηκε στο Μαρούσι πριν από δύο μήνες, τονίζοντας ότι: «Δύο Πακιστανοί χαροπάλευαν μέρες. Είναι ο πέμπτος νεκρός Πακιστανός».


Θανάσης Παφίλης: Το σύστημα, που παράγει τα σκάνδαλα, έχει και τους τρόπους και τους μηχανισμούς να τα κουκουλώνει

Το σύστημα, που παράγει τα σκάνδαλα, έχει και τους τρόπους και τους μηχανισμούς να τα κουκουλώνει, εκτός αν καμία φορά υπάρξει και καμιά Ιφιγένεια, για να εκτονωθεί ο κόσμος, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό ΑΝΤ1», σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και τη σύσταση της προανακριτικής.

«Όταν κινδυνεύει το σύστημα να αποκαλυφθεί, έχει τους μηχανισμούς για να κλείνει», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Για το τι δείχνει η υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», υπογράμμισε ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή βγήκαμε και είπαμε να δημοσιοποιηθούν όλα τα ονόματα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε να ψαχτεί, για να βρεθούν οι ευθύνες», όμως, πρόσθεσε, ταυτόχρονα λέμε στον κόσμο ότι «υπάρχει πλούτος αμύθητος στην Ελλάδα. Να ο πλούτος που παράγεται και να σε ποιους πάει. Αυτό είναι το μεγάλο πολιτικό ζήτημα (…) Υπάρχει αμύθητος πλούτος και πρέπει να αποφασίσει να τον πάρει αυτός που τον παράγει και όχι αυτοί που του τον κλέβουν κάθε φορά».

Ο Θ. Παφίλης επισήμανε ακόμα ότι «αν δεν αλλάξει αυτό το σύστημα που ληστεύει το λαό, νόμιμα εντός ή εκτός εισαγωγικών, δεν πρόκειται να δει καλύτερη μέρα».

Η καπιταλιστική κρίση, πρόσθεσε, δεν μπορεί να ξεπεραστεί με κανέναν τρόπο διαχείρισης σε όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

«Στην ημερήσια διάταξη τίθεται το ζήτημα της ανατροπής», τόνισε χαρακτηριστικά.


Σε προανακριτική ο Γ. Παπακωνσταντίνου, δεν παραπέμφθηκαν Βενιζέλος, Παπανδρέου, Παπαδήμος


Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών,Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σε προκαταρκτική επιτροπή που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του, για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», αποφάσισε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής η Βουλή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Η παραπομπή Παπακωνσταντίνου αποφασίστηκε με 265 ψήφους. Οι προτάσεις για παραπομπή των Ε. ΒενιζέλουΓ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου δεν συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία και κανείς τους δεν παραπέμφθηκε.
Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «Εμείς πιστεύουμε απόλυτα ότι μέσα απ' τη Βουλή, αλλά και μέσα απ' τη Δικαιοσύνη δεν περνάει ποτέ η αλήθεια. Το σύστημα είναι θωρακισμένο. Όχι μόνο το αστικό πολιτικό σύστημα, αλλά πριν απ' όλα η οικονομία είναι πολύ καλά θωρακισμένη, ούτως ώστε σε ελάχιστες περιπτώσεις και για μεμονωμένα πρόσωπα - και αν υπάρχει λόγος και σκοπιμότητα να βγει - να μπορεί να περάσει η αλήθεια».
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και οι βουλευτές του κόμματος ξεκαθάρισαν επίσης ότι στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ υπάρχουν και ποινικές και πολιτικές ευθύνες. Το ΚΚΕ, τόνισαν, θα κάνει ό,τι μπορεί με τη συμμετοχή του στη διαδικασία να φωτιστεί το ζήτημα, να διερευνηθούν και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες σε όποιον και αν υπάρχουν. Ο λαός, υπογράμμισαν, δεν πρέπει να έχει αυταπάτες πως μέσα από μια τέτοια διαδικασία θα υπάρξει κάθαρση, θα παταχθεί η διαφθορά που είναι σύμφυτη του καπιταλισμού.
Η διαδικασία
Η ψηφοφορία στη Βουλή ολοκληρώθηκε μετά από αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις, με 4 κάλπες και ψηφοδέλτια που περιλάμβαναν όλες τις προτάσεις των κομμάτων για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, ενώ η συμφωνία που υπήρξε το πρωί μεταξύ των κομμάτων ήταν διαφορετική και προέβλεπε να στηθούν 4 κάλπες, όχι ανά πρόταση, αλλά ανά πρόσωπο με τα αδικήματα για τα οποία εγκαλείται.
Ως αποτέλεσμα υπήρξε εμπλοκή και η συνεδρίαση της ολομέλειας διακόπηκε για περίπου 1,5 ώρα προκειμένου να υπάρξουν επαφές μεταξύ των κομμάτων για το θέμα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής, σημείωσε πως εδώ και αρκετές μέρες το ΚΚΕ πρότεινε να υπάρχει στο ψηφοδέλτιο πρόσωπο και όλες οι κατηγορίες και ο κάθε βουλευτής να μπορεί να ψηφίσει για όλα τα αδικήματα.
«Σε αυτή την πρόταση υπήρξε το πρωί συναίνεση, στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα. Ανεξάρτητα από όλα αυτά εμείς τοποθετηθήκαμε και θέλουμε να καταγραφεί η διαφωνία μας», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας
Η πρόταση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ για την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου, συγκέντρωσε 265 υπέρ, 6 κατά ενώ παρών ψήφισαν 3. Υπήρξαν 5 άκυρα και 3 λευκά.
Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, υπέρ ψήφισαν 129, κατά 26 και παρών 4. Στην πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής για τον πρώην υπουργό, υπέρ ψήφισαν 110, κατά 28 και 3 παρών.
Για τον Ε. Βενιζέλο, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της παραπομπής ψήφισαν 124, κατά 24, παρών 2 ενώ υπήρχαν 15 άκυρα και 56 λευκά. Στην πρόταση Ανεξάρτητων Ελλήνων και Χρυσής Αυγής, επίσης για τον Ε. Βενιζέλο, υπέρ ψήφισαν 104, κατά 23 ενώ υπήρξε ένα παρών.
Για τον Γ. Παπανδρέου, η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής πήρε 80 ναι, 19 κατά και 8 παρών, ενώ υπήρξαν 103 λευκά και 14 άκυρα.
Στην πρόταση των ίδιων κομμάτων για τον Λ. Παπαδήμο, υπήρξαν 63 ναι, 34 κατά, 6 παρών ενώ βρέθηκαν 111 λευκά και 7 άκυρα.
Τα μέλη της προανακριτικής θα είναι 15 και προβλέπεται να παραδώσει το πόρισμά της μέχρι τα τέλη Φλεβάρη.
Κοκορομαχία εντυπώσεων από ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
Σε εναγώνια «κοκορομαχία» εντυπώσεων επιδόθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της «τιμής» του σάπιου συστήματος με σημαία τη δήθεν αντιμετώπιση της διαφθοράς και την «κάθαρση».
Ευάγγελος Βενιζέλος και Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ αλληλοκατηγοριών για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως «επαγγελματίες, ασυγκράτητους συκοφάντες», με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε το όριο της «αυτοενοχοποίησης», έφτασε στην «αυτογελοιοποίηση».

Χρ. Κατσώτης: Στο ξελάσπωμα του καπιταλισμού στοχεύει η απόδοση της κρίσης στη διαφθορά (VIDEO)

«Δεν υπάρχει καλύτερη συνεισφορά στο ξελάσπωμα του καπιταλισμού από το να αποδίδει ένα κόμμα την κρίση στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή». Αυτό τόνισε στην παρέμβασή του στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, σημειώνοντας πως δόθηκε τόσο στη συγκυβέρνηση όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ η δυνατότητα να σηκώσουν θόρυβο για το ποιος είναι ο πιο ικανός να πατάξει τα φαινόμενα αυτά.

Οι διαφορές μεταξύ τους, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι στο μείγμα διαχείρισης που ο καθένας λέει ότι είναι πιο κατάλληλο για την έξοδο από την κρίση.

Σημείωσε, επίσης, πως «τα μέτρα που παίρνονται σε βάρος του λαού είναι προαποφασισμένα στην ΕΕ, υπηρετούν τη στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, πως για να γίνει ανταγωνιστικό το κεφάλαιο, πρέπει να βρίσκει ολοένα και πιο φτηνά εργατικά χέρια».

Ο Χρ. Κατσώτης υπογράμμισε πως ακόμα και αν φορολογηθούν τα εισοδήματα όσων έχουν παρανομήσει, αυτό δε σημαίνει ότι τα πρόσθετα έσοδα θα γίνουν παροχές προς το λαό ή πως θα ακυρωθούν τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Κλάρα ψηλά κι αγνάντευε...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε τσεκουράτοι,
προς πάσα κατεύθυνση».

Η δήλωση είναι της κυρίας Ολγας Τρέμη.
Εγινε κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του «Mega» της 7/1/2013.
Αποτελεί το καταστάλαγμα της συζήτησης που διημείφθη την ίδια μέρα και κατά τη διάρκεια του δελτίου, μεταξύ της τηλεπαρουσιάστριας και συντελεστών του δελτίου του σταθμού.
Το θέμα της συζήτησής τους περιστράφηκε γύρω από την ανεπίληπτη δημοσιογραφική ποιότητα του δελτίου του σταθμού (δηλαδή, των εαυτών τους).
Είναι μια δήλωση - κορωνίδα τόσο της κυρίας Τρέμη όσο και των συνεργατών της ότι θα συνεχίζουν - «τσεκουράτα» - τον ίδιο και γνωστό στο πανελλήνιο δρόμο. Αυτόν τον ωραίο δρόμο της αντικειμενικής, της πλουραλιστικής, της ακηδεμόνευτης και της ανεξάρτητης ενημέρωσης του λαού. Χωρίς σκοπιμότητες, με σεβασμό στην άλλη άποψη και με ίσες αποστάσεις απέναντι σε εξουσιαστές και εξουσιαζόμενους.

Διευκρίνιση: Σημειώνουμε τη συγκεκριμένη δήλωση διότι, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή της χρονιάς, συνεπώς πολλά θα δούμε και πολλά θα ακούσουμε ακόμα, εντούτοις πιστεύουμε ότι έχει ήδη θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για το βραβείο Πούλιτζερ.

Υστερόγραφο: Λίγη ώρα αργότερα από τη δήλωση της κυρίας Τρέμη, ο έτερος «τσεκουράτος», ο κ. Πρετεντέρης, μεταξύ των καλεσμένων στην πολιτική του εκπομπή (με θέμα την κρίση, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας κ.ο.κ.) είχε και τον κύριο Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Ο κ. Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι αυτός που μεταξύ άλλων, στη δική του εκπομπή, στον ίδιο σταθμό, κρατούσε επί χρόνια - και ανελλιπώς - ενήμερο το πανελλήνιο για το κάθε πότε αφόδευε η ηρωίδα του σόου του: Η αγελάδα (θυμάστε;) επ' ονόματι Κλάρα...

Καμιά ανοχή στα τάγματα εφόδου στις γειτονιές

Ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με αφορμή τη σημερινή δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή 

Η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ καταδικάζει την άγρια δολοφονία μετανάστη από δύο φασιστοειδή στην περιοχή των Πετραλώνων σήμερα το πρωί. 
Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, έρχεται να προστεθεί στο μακάβριο κύκλο των ρατσιστικών επιθέσεων που εδώ και καιρό εξελίσσονται στις συνοικίες της Αθήνας. 
Η κυβέρνηση έχει βαριές ευθύνες για την καλλιέργεια του ρατσισμού, την ενοχοποίηση των μεταναστών για την ανεργία και τις άθλιες συνθήκες ζωής σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. 
Η επιχείρηση «νόμος και τάξη» με την ονομασία «Ξένιος Ζευς» δίνει κάλυψη και καλλιεργεί την ανοχή στην εγκληματική δράση φασιστικών ρατσιστικών συμμοριών. Η κρατική καταστολή και οι ρατσιστικές επιθέσεις αλληλοσυμπληρώνονται.
Καλούμε την εργατική τάξη, το λαό, τη νεολαία μαζικά να καταγγείλουν και να απομονώσουν τη δράση των φασιστών στις γειτονιές. Να μην ανεχτούν τα φασιστικά τάγματα εφόδου που σήμερα δολοφονούν μετανάστες, αύριο τον αγωνιζόμενο λαό.

 

Σημεία των καιρών...

«Χαίρομαι γιατί είμαι στη Γερμανία, στη χώρα του Καντ και του Γκαίτε, του Μπετόβεν και του Αϊνστάιν, στη χώρα του Γκίντερ Γκρας και της Λογικής».
Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του στο συνέδριο του Ιδρύματος Zeit–Stiftung της αστικής γερμανικής εφημερίδας Die Zeit στο Αμβούργο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Γερμανία.
Δεν έχουμε φυσικά κανένα πρόβλημα με τον Καντ και τον Γκαίτε, πολύ περισσότερο με τον Μπετόβεν και τον Αινστάϊν που εκτός από τεράστιος φυσικός ήταν και υπέρμαχος του σοσιαλισμού.
Εννοείται ότι δεν έχουμε πρόβλημα και με τη λογική. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του είναι που μάλλον έχουν τσακωθεί μαζί της καθώς από τα λογίδρια περί «φράου Μέρκελ» και Ελλάδας που είναι υπό κατοχή από τη Γερμανία που αράδιαζε μέχρι πρόσφατα (αθωώνοντας την ελληνική αστική τάξη και το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τις κρίσεις), τώρα συναντιέται με τον Σόιμπλε και δηλώνει ότι επιθυμεί «φυσιολογικές σχέσεις με κυβερνήσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στα ελληνικά πράγματα» (δεν ξέρουμε αν εννοεί το ρόλο του κατακτητή). Αντίστοιχα, από τις βαρύγδουπες προεκλογικές εξαγγελίες για καταγγελία του μνημονίου έφτασε τώρα να λέει ότι «καλό είναι να καταγγέλλεις, αλλά το ζήτημα είναι να ψάξουμε για λύσεις».
Για το σοσιαλδημοκράτη με θητεία στα SS Γκίντερ Γκρας έχουμε τις …επιφυλάξεις μας, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.
Αλήθεια όμως, πόσο «αριστερός» μπορεί να είναι κάποιος που επιλέγει 5-6 ονόματα Γερμανών που έχουν μείνει στην ιστορία και «ξεχνά» τους θεμελιωτές του επιστημονικού σοσιαλισμού Καρλ Μαρξ και Φρίντριχ Ένγκελς, των οποίων το επιστημονικό και φιλοσοφικό τουλάχιστον έργο είναι αναγνωρισμένο από εχθρούς και φίλους; Δε συζητάμε φυσικά για τους δολοφονημένους από τους πολιτικούς προγόνους του ΣΥΡΙΖΑ, Γερμανούς επαναστάτες Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Μάλλον δεν πρόκειται για παράλειψη, αλλά για συνειδητή επιλογή. Άλλωστε αυτό ήταν και το νόημα της επίσκεψης: Να δώσει διαπιστευτήρια στη γερμανική αστική τάξη ότι μπορεί να στηριχτεί πάνω του.
Αλλά για τέτοιες δουλειές χρειάζεσαι καλό πρόσωπο…

Σπ. Χαλβατζής: Οι καταθέσεις στις λίστες προέρχονται από την εκμετάλλευση των εργαζομένων (VIDEO)Προβοκάτορες δεν υπάρχουν (UFO, όμως, υπάρχουν)...

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

«Στην επίσημη Αριστερά η εμμονή με τους προβοκάτορες συνεχίζεται από τη μεταπολίτευση. Και κατ' εξακολούθηση διαψεύδεται από τα πράγματα»...
Η παραπάνω φράση συνιστά την πεμπτουσία βαρυσήμαντου άρθρου του Παντελή Καψή, αρθρογράφου στο «Εθνος» και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης του τραπεζίτη κ. Παπαδήμου.

Τύφλα να 'χει, λοιπόν, ο Μπους ο πρεσβύτερος, ο οποίος τέσσερις μόλις μέρες μετά την 11η του Σεπτέμβρη δήλωνε:
«Πάντα η CIA έβαζε ανθρώπους της στις τρομοκρατικές οργανώσεις για να τις χρησιμοποιήσει σε όφελος των συμφερόντων των ΗΠΑ».

Τύφλα να 'χει, επίσης, ο Τζαναμέλιο Μαλέτι, ο επικεφαλής της ιταλικής στρατιωτικής αντικατασκοπίας τη δεκαετία του '70, ο οποίος μιλώντας στη «Ρεπούμπλικα» (4/8/2000) και στην ερώτηση πώς και γιατί η CIA ενεπλάκη σε τρομοκρατικά χτυπήματα που στοίχισαν πάνω από 200 νεκρούς κατά μιας συμμαχικής των ΗΠΑ χώρας, της Ιταλίας, απαντούσε:
«Ο σταθμός της CΙΑ στη Γερμανία - ομολόγησε ο Μαλέτι - προμήθευε σε ακροδεξιές ομάδες πυρομαχικά και εκρηκτικούς μηχανισμούς, λειτουργούσε ως σύνδεσμος ανάμεσα στις ακροδεξιές οργανώσεις της Ιταλίας και της Γερμανίας, ενώ, παράλληλα, τους υπαγόρευε και τον τρόπο δράσης τους».
Ο στόχος της - κατά τον Μαλέτι - «στρατηγικής της έντασης» που περιλάμβανε την «αναγέννηση του άκρατου εθνικισμού» ήταν «να εμποδίσει με την τρομοκρατική συνδρομή της άκρας Δεξιάς τη στροφή της κοινωνίας στην Ιταλία και στη Γερμανία προς την Αριστερά»...

Τύφλα να 'χει και ο Γουίλιαμ Γιαρμπόρο, καθοδηγητής των ειδικών υπηρεσιών της CIA, ο οποίος στο περιοδικό «L' Europeo» στις 29/9/1978, δήλωνε:
«Η τακτική αυτή (σ.σ: της λεγόμενης "αριστερής τρομοκρατίας") χρησιμοποιείται (...) για να πειστεί ο πληθυσμός να συμφωνήσει με την εγκαθίδρυση ισχυρού αστυνομικού κράτους».

Τύφλα να 'χουν, τέλος, και κάτι μυστήριοι... συνωμοσιολόγοι που κάθονται και θυμούνται ιστορίες όπως εκείνη της «Gladio», το κουβάρι της οποίας άρχισε να ξετυλίγεται μόλις μετά το 1990, με αφορμή τις έρευνες για μια τρομοκρατική επίθεση στην ιταλική πόλη Γκορίτσια.
Μιλάμε για τον εφιαλτικό μηχανισμό που στήθηκε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40 στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και που η αποκάλυψή του αποτέλεσε κάτι παραπάνω από ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών με την τρομοκρατία.
Στόχος του δικτύου που δρούσε στη Δυτική Ευρώπη και σε όλες σχεδόν τις χώρες του ΝΑΤΟ ήταν η αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία, και στην Ελλάδα η επιχείρηση «Gladio» είχε την ονομασία «Κόκκινη Προβιά».
Η συγκρότηση του δικτύου επί ελληνικού εδάφους υπογράφτηκε επισήμως το 1955 από την κυβέρνηση Παπάγου με τη CIA, με το παρακρατικό δίκτυο να επιβιώνει των κυβερνήσεων Παπάγου, Καραμανλή, Γεωργίου Παπανδρέου και (μεταδικτατορικά) ξανά Καραμανλή, Αντρέα Παπανδρέου, οπότε και μάθαμε ότι... εξαρθρώθηκε. Βέβαια, ποτέ δε δόθηκαν συγκεκριμένα στοιχεία από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι εξαρθρώθηκε, πώς εξαρθρώθηκε, ποιοι συμμετείχαν, πώς ελέγχθηκαν, τι θύλακες καταργήθηκαν (;) από αυτούς που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των απόρρητων συμφωνιών για τη λειτουργία των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, οι οποίες και προέβλεπαν, ακριβώς, τη σύσταση της «Κόκκινης Προβιάς».

Αυτά λέει η ελληνική ιστορία της «Κόκκινης Προβιάς», αυτά λένε ένας πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ένας πρώην αρχηγός της ιταλικής αντικατασκοπίας, ένας πρώην καθοδηγητής της CIA.
Αλλά ποιος τα λογαριάζει αυτά τα... «ούφο» μπρος στην αυθεντία ενός πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αλέκα Παπαρήγα: Κουτά τα επιχειρήματα Παπακωνσταντίνου-Διώτη (Video)


«Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας, αλλά το ΚΚΕ δεν οικοδομεί την εκλογική δύναμη ή την εκλογική επιρροή του σε αυτή την υπόθεση, πάνω σε αυτά τα φαινόμενα. Αυτά μπορεί να αυξάνουν τη γοητεία αυτού που χτυπάει το χέρι στο έδρανο, αλλά είναι αυτό που θέλουμε», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, τονίζοντας ότι εμείς «θα ψηφίσουμε λευκό και για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Παπαδήμο».

«Ούτε μέσα από το εκλογικό δικαίωμα ούτε μέσα από τη δικαιοσύνη ούτε μέσα από τη βουλή περνάει πάντα η αλήθεια. Εμείς αυτό πιστεύουμε. Το σύστημα είναι θωρακισμένο καλά, ούτως ώστε σε ελάχιστες περιπτώσεις και για μεμονωμένα πρόσωπα και αν υπάρχει λόγος να βγαίνει η αλήθεια» ανέφερε η γγ του ΚΚΕ.

 Η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε «κουτά» και «επιπόλαια» τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε τόσο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου όσο και ο Ιωάννης Διώτης.

«Αυτά που μας είπε δεν αποδεικνύουν τίποτε άλλο από το ότι είναι απόλυτος γνώστης της σαπίλας αυτού του συστήματος που υπηρέτησε πιστά και υπερασπίζεται και σήμερα», είπε, ενώ αναφερόμενη και στον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ διερωτήθηκε :

«Δίνουν την εντύπωση ότι χρησιμοποιούν επιπόλαια και κουτά επιχειρήματα. Και σκέφτεσαι...ότι αυτοί δύο άνθρωποι είναι τόσο επιπόλαιοι; Πού μιλάνε και που φέρουν αυτά τα επιχειρήματα. Μήπως εκβιάζονται, μήπως αλληλοεξαρτώνται και προτίμησαν να δώσουν εικόνα του κουτού ανθρώπου προκειμένου να μην διαφανεί ποια είναι η αλήθεια;»

 «Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας άνθρωπος που ήταν στην αντιτρομοκρατική λέει αυτά τα πράγματα», επεσήμανε αναφερόμενη στον κ. Διώτη, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να κυνηγάς τη 17η Νοέμβρη και λες ότι δεν ξέρεις από τεχνολογία.

Με λένε Μάνεση ρε κι είμαι το κράτος!


Σε απολύω, σε πετάω στο δρόμο  και δεν γουστάρω να  σου πληρώσω την αποζημίωση. Διατάζω τους  δικηγόρους μου και σου κάνουν μήνυση, γιατί κάποια μέρα που πέρασα από την πύλη με κοίταξες στραβά… Τρέξε τώρα, εργάτη, άμα σε παίρνει,  να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας… που τόλμησες κιόλας ν’ απεργήσεις. Με λένε Μάνεση ρε κι είμαι το κράτος!

Η είδηση από τον Ριζοσπάστη: (Αυτοί είναι) οι νόμοι τους. Οι νόμοι του αστικού συστήματος είναι κομμένοι και ραμμένοι να εξυπηρετούν σε κάθε επίπεδο τα συμφέροντα των εργοδοτών και το γεγονός αυτό έχει αποδειχτεί πολλές φορές.Αυτό συνέβη και με τον Παναγιώτη Παπανικολάου έναν από τους ηρωικούς απεργούς χαλυβουργούς με πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς μέσα στο κάτεργο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» του Μάνεση. Ο Π. Παπανικολάου από τους πιο πρωτοπόρους απεργούς απολύθηκε αμέσως μετά την απεργία, καθώς η εργοδοσία του Μάνεση τον «κατηγόρησε» για ...«ψευδομαρτυρία».

Αυτό, καθώς σε κάθε «εργατοδικείο» που έστηνε η εργοδοσία και ο απεργοσπαστικός της μηχανισμός κατά τη διάρκεια της απεργίας ήταν αυτός που πήγαινε και υποστήριζε το σωματείο του και την απεργία τους. Ηταν αυτός που, επίσης, κατέθεσε και για το δυστύχημα με την πτώση του γερανού πριν από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα έναν νεκρό εργάτη και έναν ακόμα καμένο σε όλο του το κορμί και κατήγγειλε τις συνθήκες «Νταχάου» που επικρατούν μέσα στο εργοστάσιο. Μετά την απόλυσή του, λοιπόν, τον περασμένο Ιούλη - εκτός από τις υπόλοιπες νομικές διαδικασίες που κίνησε - απευθύνθηκε στα γραφεία του ΟΑΕΔ και έκανε αίτηση για να του χορηγήσουν το επίδομα ανεργίας, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει.

Ο καιρός πέρναγε και ο ΟΑΕΔ αργούσε να του εγκρίνει το επίδομα, επιτείνοντας τα προβλήματα επιβίωσης που έτσι κι αλλιώς αντιμετώπιζε από την πολύμηνη απεργία, αλλά και τη μη καταβολής της αποζημίωσης λόγω της κατηγορίας του Μάνεση. Τελικά, μόλις πριν από λίγες μέρες ο ΟΑΕΔ του γνωστοποίησε ότι δε θα του χορηγήσει το επίδομα, γιατί σύμφωνα με ...νόμο του 1920 δεν το δικαιούται, επειδή υπάρχει σε βάρος του κατηγορία «ψευδομαρτυρίας»!!!

(Αυτό είναι) το κράτος τους. Αυτή είναι η εργοδοσία και αυτοί είναι οι νόμοι που το αστικό κράτος έχει φροντίσει να δημιουργήσει, για να εξυπηρετήσει με κάθε τρόπο όλα τα συμφέροντά της. Οπως, άλλωστε, πριν από λίγο καιρό, με βάση τους αντεργατικούς νόμους, έθεσε σε διαθεσιμότητα όλο το προσωπικό και έκλεισε το εργοστάσιο, για το οποίο, με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, στάλθηκε ολόκληρος στρατός από ΜΑΤ, προκειμένου να το ανοίξουν».

Τρεις Έλληνες αξιωματικοί στην ιμπεριαλιστική "εκπαιδευτική αποστολή" της ΕΕ στο Μαλί

Υπ. Άμυνας: «Η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τρεις αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή».

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών

Την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξηστις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που ξεκινούν από την Κυριακή 20 Γενάρη σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο τη Θεσσαλία, εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία τουΠΑΜΕ.
Επισημαίνει ότι ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη και τονίζει ότι η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ εκφράζει την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών που ξεκινούν από την Κυριακή 20 Γενάρη σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο τη Θεσσαλία.
Κινητοποιήσεις που έχουν στο στόχαστρό τους την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ. Στο πλαίσιο των αποφάσεων και νέων μέτρων της ΚΑΠ και της ΕΕ, η κατάσταση της μικρομεσαίας αγροτιάς χειροτερεύει με γοργούς και δραματικούς ρυθμούς. Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα περικόψει επιδοτήσεις, θα επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες, συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών, ενώ η κτηνοτροφία οδεύει στον αφανισμό, εντείνοντας τη διατροφική εξάρτηση του λαού μας.
Τα νέα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, με τα χαράτσια, τους δυσβάσταχτους φόρους σε εισόδημα και χωράφια, τη μείωση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 6% από 11%, τη μείωση της επιστροφής του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, το πετσόκομμα των εξευτελιστικών συντάξεων του ΟΓΑ κατά 30€ το μήνα, την κατάργηση των δώρων, τις αυξήσεις ως υπερδιπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ, τις μεγάλες αυξήσεις της ΔΕΗ και του ΕΛΓΑ, θα πλήξουν ακόμη περισσότερο το ήδη μειωμένο εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και θα οδηγήσουν σημαντικό τμήμα τους στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα.
Ταυτόχρονα οι μικροί αγρότες - κτηνοτρόφοι βλέπουν το κόστος παραγωγής να αυξάνει και να πουλάνε την παραγωγή τους μισοτιμής για να αυξάνουν τα κέρδη τους έμποροι, βιομήχανοι και εισαγωγείς τόσο σε βάρος των αγροτών - κτηνοτρόφων όσο και της λαϊκής κατανάλωσης, αφού οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι αγοράζουν πανάκριβα τα προϊόντα. Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, επιστροφές από ΦΠΑ, εξισωτικές αποζημιώσεις, το πράσινο σκουλήκι που έκανε τεράστια ζημιά και δεν αποζημιώνεται από τον ΕΛΓΑ όπως θα έπρεπε και δεν ξέρουμε αν θα εισπράξουν οι πληγέντες αγρότες την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι. Χιλιάδες αγρότες παραμένουν ανασφάλιστοι, χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη, αφού δεν έχουν να πληρώσουν την εισφορά στον ΟΓΑ. Οδηγούν την αγροτιά ουσιαστικά στην ανεργία και παραδίνουν τη γη στο μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων για να μας ξεζουμίζουν και να γεμίζουν τα μπαούλα τους με όλο και περισσότερα κέρδη. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Επομένως, ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες μας πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το "όλοι για έναν και ένας για όλους" ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.
Μπορούμε με τη συμμαχία μας και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να πάρουμε την εξουσία και να οργανώσουμε την οικονομία, με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.
Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα να οργανώσουν την αλληλεγγύη των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις των αγροτών, να βρεθούν μαζί τους στη μάχη που ετοιμάζονται να δώσουν».