Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΜΕ Κορινθίας: Ανακοίνωση καταγγελία για την επίταξη των ναυτεργατών


Όλοι στο πλευρό των ναυτεργατών. 
Η επιστράτευση, να ακυρωθεί στην πράξη!

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την νέα επίταξη στους ναυτεργάτες, να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Σήμερα είναι οι ναυτεργάτες, χθες ήταν οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, αύριο θα είναι η σειρά του κάθε κλάδου που θα αντιστέκεται στην...

ολομέτωπη επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μη μείνει μόνος του. Να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης!

Στους καταπέλτες να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου των εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων, της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την άγρια καταστολή, την τρομοκρατία, με το δόγμα "νόμος και τάξη", δε θα περάσει! «Νόμος και τάξη» σημαίνει από τη μία καταστολή, συκοφάντηση, τρομοκρατία, μισθοί των 300ευρώ, ανεργία και προγράμματα φτώχειας για ένα κομμάτι ψωμί και από την άλλη σιωπή, φόβος και σκυμμένα κεφάλια σε κάθε χώρο δουλειάς.

Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Κάτω η επιστράτευση

Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. 
Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης. 
Δίπλα στους ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν αποφασιστικά όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. 
Ειδικά τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενοεκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. 
Αντίθετα, πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. 
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. 
Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες - καπιταλιστές. 
Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. 
Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής.
Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση. 
Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.
Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.
Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. 
Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη !
A. Μπαλού στον ΣΚΑΙ: Αλλαγή πολιτικής και όχι αλλαγή διαχειριστή της ίδιας πολιτικής

5-2-2013 10-35-41 μμ

ΒΙΝΤΕΟ-Αγρότες: Καλούμε τα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες...

ΒΙΝΤΕΟ-Αγρότες: Καλούμε τα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες...

"Θα θέλαμε σαν μπλόκο Νίκαιας να καταγγείλουμε την κυβέρνηση για την επιστράτευση που έχει κάνει στα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες", δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγροτών στο μπλόκο Νίκαιας και πρόσθεσε: "Δεν έπρεπε να γίνει αυτό. Αυτή η καταστολή και ο τρόπος που λειτουργεί η κυβέρνηση δεν θα φοβίσει ούτε τους αγρότες, ούτε τους ναυτεργάτες. Καλούμε τα αδέρφια μας τους ναυτεργάτες να ακυρώσουν στην πράξη αυτή την επιστράτευση".

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΪ

Συμβούλιο της Επικρατείας: Σκοταδιστική απόφαση που καλλιεργεί το ρατσισμό


Το «πράσινο φως» παίρνει πλέον η κυβέρνηση από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για να κάνει το βίο των μεταναστών αβίωτο, ακόμη και αυτών που κατοικούν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας. Δημοσιεύτηκε σήμερα από το ΣτΕ μια αντιδραστική απόφαση που παραπέμπει σε μαύρες εποχές σκοταδισμού, καλλιεργεί το ρατσισμό και νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία φασιστοειδών, όπως της Χρυσής Αυγής.
Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε αντισυνταγματική τη διάταξη του «νόμου Ραγκούση» 3838/2010, η οποία προέβλεπε ότι μπορεί, κάτω από προϋποθέσεις, να αποκτηθεί η ιθαγένεια από μετανάστες ή παιδιά μεταναστών που γεννιούνται και συνεχίζουν να ζουν στην Ελλάδα.
Μάλιστα, η απόφαση του ΣτΕ βασίζεται στο κριτήριο του «δικαίου του αίματος», δηλαδή την καταγωγή από Έλληνες γονείς. Η ίδια απόφαση ακυρώνει διάταξη του ίδιου νόμου που έδινε - κάτω από προϋποθέσεις - το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην Τοπική Διοίκηση σε μετανάστες που ζουν χρόνια στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε λαός, κύριε»!

Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το λέγανε σε εκείνες τις παλιές κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου: «Δεν είμαστε λαός, κύριε»!
Απόδειξη:
Οι ναυτεργάτες, εκτός από πολύ «μπρουτάλ» τύποι, «σαμποτάρουν» και την οικονομία.
Οι αγρότες, εκτός από «καφενόβιοι», διεκδικούν και «ειδική μεταχείριση».
Οι ιδιοκτήτες φτωχόσπιτων, δεν τους αρκεί να μην είναι άστεγοι, δε λένε πάλι καλά που έχουν ένα κεραμίδι, το θέλουν και αφορολόγητο.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και στα ΜΜΜ, εκτός από «συντεχνίες», παρακωλύουν και την «εύρυθμον λειτουργίαν» της χώρας.
Οι μικροεπαγγελματίες δε φτάνει που έχουν δική τους δουλειά, δε φτάνει που είναι«φοροκλέφτες», θέλουν και πελάτες.
Οι εκπαιδευτικοί, δεν τους αρκεί που είναι «τεμπελχανάδες» και «κάθονται τρεις μήνες το χρόνο», θέλουν και κανονικό μισθό.
Οι συνταξιούχοι, δε φτάνει που είναι «κορακοζώητοι», τους σφήνωσε στο μυαλό να ζούνε και με αξιοπρέπεια.
Οι εργάτες και όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεν κοιτάνε να δοξάζουν τον Θεό που δεν έχουν μείνει ακόμα άνεργοι, θέλουν και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
Οι άνεργοι, εκτός που «κοπριτεύουν» όλη μέρα, θέλουν και επίδομα ανεργίας.
Και όλοι οι υπόλοιποι, αντί να κάνετε το σταυρό σας που ζείτε σε μια χώρα με ήλιο και θάλασσα, θέλετε και εισόδημα. Θέλετε και δουλειά. Θέλετε και πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
Ε, μα πόσα να αντέξει πια κι αυτή η κυβέρνηση! Πάλι καλά με την υπομονή της που δεν έχει κηρύξει, ακόμα, επίταξη των πάντων!
«Αγιος»...


Γράφει:
Ο χουντομητροπολίτης Καλαβρύτων, ο Αμβρόσιος, αυτός που, προχτές, έχοντας γύρω του ως εξαπτέρυγα τους χρυσαυγίτες βουλευτές, αποκάλεσε τον χουντοδολοφόνο Ντερτιλή «πρότυπο γενεών», «Σωκράτη» και «Κολοκοτρώνη», έχει μακρά... δημοκρατική παράδοση.
Για παράδειγμα, ως ιερεύς - φέρων το βαθμό του μοιράρχου και κατόπιν του ταγματάρχου - υπηρέτησε ευδοκίμως την Ελληνική Αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια της χούντας.
Ως τιτουλάριος, δε, μητροπολίτης Ταλαντίου, μετά τη χούντα, ο άγιος Αμβρόσιος (ναι, είναι και άγιος...) δεν παρέλειπε την έκφραση στοργής προς τους Απριλιανούς βασανιστές, για τους οποίους - στον χειροτονητήριο, μάλιστα, λόγο του - είχε απευθύνει
«θερμόν εν Κυρίω ασπασμόν προς όλους εκείνους τους αγαπητούς μου αξιωματικούς και οπλίτας της Ελληνικής Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων, οι οποίοι την στιγμήν ταύτην, συνεπεία οιουδήποτε ατυχούς συμβάντος εν τη εν ασκήσει του υπηρεσιακού των καθήκοντος, εστερήθησαν των αγαθών της υγείας και της ελευθερίας»...
«Ατυχή συμβάντα», δηλαδή, κατά τον καλόν αυτόν χριστιανό πράξεις αγάπης, όπως η φάλαγγα, τα ηλεκτροσόκ και όλες αυτές οι γνωστές μέθοδοι προσηλυτισμού στο δόγμα του «Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών».
Αλλωστε, καθόλου τυχαίο δεν είναι που αυτός ο υπέροχος άνθρωπος του Θεού, που στην κηδεία του Ντερτιλή έψαλε τον επικήδειο παρέα με τον αρχιβασανιστή της χούντας, τον Θεοφιλογιαννάκο, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πασίγνωστης αδελφότητας της «Χρυσοπηγής»...

Διαπιστευτήρια Τσίπρα σε ΕΕ και ντόπια αστική τάξη

Τα διαπιστευτήριά του ακόμα μια φορά έδωσε στην ΕΕ και την ντόπια αστική τάξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Α. Τσίπρας με την ευκαιρία επίσκεψής του στο μπλόκο των αγροτών του Ορχομενού, για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη αγροτιά, που παλεύει για την επιβίωσή της.
Δεν παρέλειψε λοιπόν να παρουσιάσει και να διαφημίσει την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ότι δεν έχει τα κακά αποτελέσματα στις άλλες χώρες-μέλη, που έχει στην Ελλάδα, γιατί οι άλλοι(!) την «χειρίστηκαν πολύ πιο ευέλικτα και πιο έξυπνα στις δυνατότητες που είχαν».
Έτσι είναι οι αυταπάτες που θέλει να καλλιεργεί και να κοροϊδεύει για την ΕΕ των μονοπωλίων, την οποία στηρίζει και υποκλίνεται. Μήπως αγνοεί, ηθελημένα βέβαια, ή επιμελώς το κρύβει ότι και στις άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ καταστρέφονται το ίδιο οι μικροί και μεσαίοι αγρότες που έχουν απομείνει, όπως ακριβώς και στην Ελλάδα. Γιατί αυτός είναι ο στόχος της ΚΑΠ και των αναθεωρήσεών της. Η κυριαρχία της μεγάλης αγροτικής καπιταλιστικής επιχείρησης.

Πρόεδρος ΠΝΟ: Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης (ηχητικό)

Νταλακογιώργος: Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης

«Θα κουρελιάσουμε το χαρτί της επιστράτευσης και θα το στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ, Αντώνης Νταλακογιώργος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm, αναφορικά με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε επιστράτευση των ναυτεργατών.
Ο κ. Νταλακογιώργος χαρακτήρισε «μπαρούφες» και «κουβέντες για το καλάθι των αχρήστων» τις δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Κωστή Μουσουρούλη για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζομένους, ενώ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βάζει σε μεγάλη περιπέτεια τη χώρα και το λαό με τον αυταρχισμό που επιδεικνύει».
«Θα περιφρουρήσουμε τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των εργαζομένων. Η επιστράτευση συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη των πραγμάτων για τη χώρα και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠΝΟ.
Ακούστε το ηχητικό


enikos.gr

ΚΚΕ: Καταγγέλλει την επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας

Σε σχόλιό του, για την επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ, με χημικά, στο αγροτικό μπλόκο της Νίκαιας. Τώρα ο λαός πρέπει να εκφράσει πολύμορφα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στην αγωνιζόμενη μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει για την επιβίωσή της. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των εργαζομένων στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης».

Επιστράτευση των ναυτεργατών από τη συγκυβέρνηση - ΚΚΕ: Αχαλίνωτος αυταρχισμός, κάτω η επιστράτευση

Εντείνει τον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή η τρικομματική συγκυβέρνηση, η οποία αποφάσισε την πολιτική επιστράτευση και των απεργών ναυτεργατών.

Την απόφαση ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, διευκρινίζοντας ότι τα φύλλα πορείας θα αρχίσουν να διανέμονται άμεσα, με στόχο από τις 6 το πρωί της Τετάρτης να υποχρεωθούν οι ναυτεργάτες να επιστρέψουν στην εργασία τους. 

Σε ανακοίνωσή του για την επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η απόφαση επιστράτευσης και των ναυτεργατών φανερώνει τον αχαλίνωτο αυταρχισμό της κυβέρνησης, με τον οποίο επιχειρεί να επιβάλει τις νέες αξιώσεις των εφοπλιστών και των μεγαλοεπιχειρηματιών στον τουρισμό που είναι σε βάρος και των ναυτεργατών, αλλά και των λαϊκών στρωμάτων που μένουν στα νησιά. Τα ψέματα, οι εκβιασμοί και η άγρια καταστολή με την αξιοποίηση αντιδραστικών νόμων πρέπει να αποτύχει και να αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης.

Δίπλα στους ναυτεργάτες πρέπει να σταθούν αποφασιστικά όλα τα τμήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Ειδικά τα λαϊκά στρώματα των νησιών, που δεινοπαθούν και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους εφοπλιστές, δεν πρέπει να δεχτούν την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα. Αντίθετα, πρέπει να συμπαραταχθούν με τον αγώνα των ναυτεργατών και στο κύριο αίτημά τους να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο του υπουργείου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τους καθιστά περισσότερο ομήρους των εφοπλιστών, παραδίδει λιμάνια και εργαζόμενους χειροπόδαρα δεμένους στην αγριότητα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Τα δικά τους συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τους μεγαλοαγρότες – καπιταλιστές. Ταλαιπωρία και βάσανο όλου του λαού είναι η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Αυτή κλείνει στο λαό το δρόμο της ζωής.

Όλη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, η φτωχή αγροτιά πρέπει να δώσουν ανυπότακτη και περήφανη απάντηση.

Κάτω η επιστράτευση των απεργών ναυτεργατών και των άλλων εργαζομένων.

Λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός και η αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτός είναι ο δρόμος για να μην καταδικαστεί ο λαός στην εξαθλίωση, για να μην του φορέσουν βαριές αλυσίδες τα μονοπώλια, η ΕΕ, αυτοί που τους υπηρετούν. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Νίκος Σοφιανός στο MEGA:Η αντιπαράθεση των συνομιλητών του ΔΝΤ και της ΕΕ, γίνεται στο ίδιο γήπεδο, στην αποδοχή της ΕΕ, του ευρώ, των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων, που τις συνοδεύουν (Video)

Εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην Ομόνοια


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνει σήμερα η Συντονιστική Επιτροπή εργαζομένων στα 5μηνα προγράμματα μέσω ΜΚΟ, στις 13.30, στην Ομόνοια. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα της Συντονιστικής σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα δούλευαν με τους χειρότερους όρους:

«Αυτή η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ήρθε να υλοποιηθεί κατά γράμμα από Δήμους και Περιφέρειες. Είναι απαράδεκτο, δημοτικές αρχές να εκμεταλλεύονται τους άνεργους και να γεμίζουν τις τσέπες των ΜΚΟ. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τη χρηματοδότηση για να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους σε προσωπικό. Και αφού δεν έκαναν ούτε αυτό, τώρα μας ζητάνε να δουλέψουμε εθελοντικά (!) γιατί οι δήμοι δεν έχουν λεφτά! Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να δουλεύουμε τζάμπα, όταν είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Οι περίπου 1.500.000 άνεργοι, και μαζί μ' αυτούς κι εμείς πλέον, δεν ζητάμε χάρη, ούτε ελεημοσύνες. Διεκδικούμε: Καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σταθερή και μόνιμη δουλειά με πλήρη δικαιώματα, να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, επίδομα ανεργίας και άμεσα μέτρα προστασίας όλων των ανέργων, να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια και να σταματήσει η φοροληστεία.

Ο αγώνας συνεχίζεται όσο υπάρχουν ανάγκες!

Γι' αυτό απαιτείται η ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς μέσα από τη Συντονιστική Επιτροπή, η οργάνωση στο Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, που ήταν στο πλευρό μας από την πρώτη στιγμή».

Ποιος δίνει γραμμή σε ποιον

Διαβάζοντας τον Θ. Καρτερό στην «Αυγή» της Κυριακής, δυσκολεύεται κανείς να καταλάβει αν ο Ψυχάρης δίνει γραμμή στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ ή το αντίστροφο. Ο Καρτερός υιοθετεί πλήρως τα όσα έγραφε πριν από λίγες μέρες στο κύριο άρθρο του «Βήματος» ο εκδότης του, προσπαθώντας να παρουσιάσει (και να προβοκάρει) το ΚΚΕ σαν κόμμα του συστήματος, από το οποίο η κυβέρνηση (και η κάθε αστική κυβέρνηση) δεν έχει τίποτα να φοβάται. Άρα δεν έχει και κανένα λόγο να σηκώνει τους τόνους απέναντί του. Γνωστή και ύπουλη η προσπάθεια των αστών να φέρουν το ΚΚΕ στα μέτρα της προπαγάνδας τους, παρουσιάζοντάς το άλλοτε στα όρια της (αστικής) συνταγματικής νομιμότητας και άλλοτε σαν παράγοντα σταθερότητας για το σύστημα.
Ο στόχος τους είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση ίδιος:
 Να συκοφαντήσουν το Κόμμα στα μάτια του λαού, να το απαξιώσουν στα λαϊκά στρώματα, που είτε ριζοσπαστικοποιούνται και προσεγγίζουν το ΚΚΕ, είτε δεν συνειδητοποιούν ακόμα την ανάγκη για ριζικές αλλαγές, αλλά τρέφουν εκτίμηση για το Κόμμα και τους αγώνες του.
Σε κάθε περίπτωση, ο Καρτερός και η «Αυγή» αναμασούν πρόθυμα την προπαγάνδα του Ψυχάρη,
μιλώντας για «δράση σχεδόν υποδειγματική και επί της ουσίας μετριοπαθή για κομμουνιστικό κόμμα» και για «ενέργειες ακτιβισμού, χωρίς κατά το κοινώς λεγόμενο να ανοίξει μύτη». Υπενθυμίζουν, μάλιστα, τάχα αθώα, τα «όσα υμνητικά για τη μετριοπάθεια και την υπευθυνότητα του ΚΚΕ ακούστηκαν ακόμα και στη Βουλή από συντηρητικά στόματα πριν μόλις λίγο καιρό». Όλα αυτά για να καταλήξουν στο ότι η κυβέρνηση έστησε την επίθεση στο ΠΑΜΕ για τον εξής - μεταξύ άλλων - λόγο: «(...) γιατί υπολογίζουν, σε συνδυασμό με την προπαγάνδα τους περί δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα μπορέσουν να προκαλέσουν απώλειές του από τα αριστερά (...) Αυτό είναι το σχέδιο». Τα ίδια έγραφε η «Αυγή» την επομένη της κατασταλτικής επίθεσης στο υπουργείο Εργασίας, τα ίδια αναμασούσε το σύνολο του αστικού Τύπου από την ανάποδη. Ότι, δηλαδή, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ (σκόπιμη η προσπάθεια να δημιουργήσουν ταύτιση που δεν υπάρχει) επιδίωξαν τη σύγκρουση για να ανέβει η εκλογική επιρροή του Κόμματος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σ. Ψυχάρης
Πού καταλήγει ο Καρτερός στην «Αυγή»; Ότι με την επίθεση στο ΠΑΜΕ, η κυβέρνηση «επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις διαφορές, την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού, την αντιπαλότητα στην αριστερά» και άρα «έχει τεράστια σημασία ότι, εξαπολύοντας τη βία και τις συκοφαντίες συλλήβδην εναντίον των κομμάτων της (σ.σ. της "αριστεράς"), φέρνει τον κόσμο τους και την ιδέα της συνεργασίας τους πιο κοντά». Ξεμπροστιάστηκε άτσαλα η «Αυγή». Κρίνοντας «εξ ιδίων τα αλλότρια», χρεώνει στο ΚΚΕ ότι χαράσσει στρατηγική με βάση την κάλπη, όταν αποδεδειγμένα είναι το μόνο κόμμα που δεν το κάνει και ταυτόχρονα παλεύει να διαλυθούν στο λαό αυταπάτες ότι μπορεί να βρει λύση στα προβλήματά του μέσα από κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το ΚΚΕ παλεύει να οργανωθεί ο λαός από τα κάτω, με πυρήνα τους τόπους δουλειάς. Να «δέσει» η Λαϊκή Συμμαχία που θα βάλει φρένο στα χειρότερα που έρχονται και κάτω από προϋποθέσεις θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.
Με όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμιά σχέση, αφού λέει στο λαό ότι μπορεί να σωθεί ψηφίζοντας τον ίδιο για κυβέρνηση, προκειμένου να ασκήσει μια άλλη διαχείριση, στο πλαίσιο όμως του αστικού συστήματος που χρεοκοπεί το λαό για να σωθούν τα μονοπώλια. Όπως καμιά σχέση δεν είχε και δεν έχει το ΚΚΕ με τους ψευτοκαυγάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παλιότερα, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα, που θέλουν να εγκλωβίσουν το λαό στη λογική της διαχείρισης και των αυταπατών ότι αλλάζοντας διαχειριστές μπορεί να ευημερήσει. Όσο για την «ιδέα της συνεργασίας των κομμάτων της αριστεράς», ας αλλάξουν πλευρό ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή», που προσπαθούν να κοροϊδέψουν ωμά τον κόσμο. Ο λαός δεν έχει ανάγκη από συνεργασίες που θα τον κάνουν συνένοχο στο «σαπούνισμα» των Αμερικανών και του ΔΝΤ, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή που θα τον κάνουν οσφυοκάμπτη στο ντόπιο κεφάλαιο, στον Σόιμπλε και τα άλλα κονκλάβια της ΕΕ, όπως επίσης κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ανέβει τα σκαλοπάτια της αστικής διαχείρισης. 
 
Πηγή:902.gr (ηλεκτρονικές παραπομπές και υπογραμμίσεις, δικά μας)  
Βλέπε ακόμη: Χρυσή "Αυγή";

ΚΚΕ: Να διερευνηθούν οι καταγγελίες των οικογενειών των συλληφθέντων για τη ληστεία της Κοζάνης

Σε σχόλιό του σχετικά με τους συλληφθέντες για τη ληστεία της Κοζάνης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων».

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Ένοπλες Δυνάμεις: Τιμωρείται όποιος μιλάει για τα προβλήματα

Με απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 10 ημερών «για έλλειψη σεβασμού και υπακοής» σε δύο μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Υποστήριξης Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ). Ο ΣΥΣΜΕΔ λειτουργεί νόμιμα υπό τη μορφή σωματείου, παρά τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για τη διάλυσή του, με μέλη του εν ενεργεία στελέχη όλων των βαθμίδων και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέσω της τιμωρίας του προέδρου του ΣΥΣΜΕΔ Ανέστη Τσουκαράκη και του γραμματέα Αναστάσιου Τσάκαλου, η κυβέρνηση διά της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρεί να καταστείλει την όποια προσπάθεια συλλογικής έκφρασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να βάλει πάγο στη δυσαρέσκεια που υπάρχει στα εν ενεργεία όπως και στα εν αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, εξαιτίας της συρρίκνωσης μισθών και συντάξεών.

Το «παράπτωμα» για το οποίο τιμωρήθηκαν τα δύο μέλη της διοίκησης του ΣΥΣΜΕΔ είναι ότι υπέβαλαν με την ιδιότητα αυτή ερώτηση προς την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για τα μισθολογικά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης εκφοβισμού βρίσκεται σε εξέλιξη - σύμφωνα με πληροφορίες - Ένορκη Διοικητική Εξέταση που ερευνά τη «διαρροή και διάδοση ψευδών ειδήσεων», σχετικά με το περιεχόμενο συγκεκριμένου εγγράφου του ΣΥΣΜΕΔ.

Ανακοίνωση για το συγκεκριμένο περιστατικό εξέδωσε η Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) στην οποία ανάμεσα σε άλλα σημειώνει:

Οι κλήσεις σε απολογία προς τον πρόεδρο και τον γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ:

  • στοχεύουν στην τρομοκράτηση των εν ενεργεία στρατιωτικών και είναι συνέχεια των προσπαθειών εκφοβισμού τους το περασμένο φθινόπωρο, με σκοπό να τους αποτρέψουν από συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

  • αποτελούν προσπάθεια φίμωσης που στρέφεται κατά των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας συνολικά.

Επίσης εκτιμούμε ότι πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα επίδειξης πυγμής σύμφωνα με την γενικότερη πολιτική των επιτάξεων, των δικαστικών απαγορεύσεων των απεργιών, των άγριων επιθέσεων των ΜΑΤ και συλλήψεων, που ακολουθεί η κυβέρνηση. Η σκλήρυνση αυτή της στάσης των κυβερνώντων λαμβάνεται, ώστε να αποθαρρύνουν αντιδράσεις ενόψει των ακόμα σκληρότερων οικονομικών μέτρων και κατάργησης δικαιωμάτων που έρχονται εις βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού!

Έτσι σε συμπαράταξη με το λαό, φορείς και συνάδελφοι ε.α. που είναι ή δεν είναι ενταγμένοι σε φορείς δηλώνουμε με κάθε σαφήνεια, ότι είμαστε:

α. αντίθετοι με τον κυβερνητικό αυταρχισμό

β. αλληλέγγυοι με τους εγκαλούμενους συναδέλφους

γ. αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τη δράση μας για μια ζωή με αξιοπρέπεια

Ένας (αριστερός) Έλληνας στις ΗΠΑ...

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Ενα πράγμα που ως Ελληνας παρατηρώ περπατώντας στους δρόμους σας, είναι ότι η Αμερική δεν βρίσκεται στην κατάσταση κατάθλιψης την οποία δυστυχώς η χώρα μου βιώνει σήμερα. Δεν είδα κλειστά καταστήματα, βλοσυρά πρόσωπα, σημάδια απελπισίας παντού. Η Αμερική απέφυγε την κατάθλιψη μετά το 2008».
Πρόκειται για απόσπασμα από την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στο ινστιτούτο «Brookings» των ΗΠΑ.
Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας με δηλώσεις του είχε χαιρετίσει την ομιλία Ομπάμα, κατά την ορκωμοσία του τελευταίου, για τον - όπως είπε - «συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό» της.
Η πολιτική Ομπάμα, εξήγησε ο κ. Τσίπρας, με τον «επεκτατικό» (σ.σ.: και αντικαταθλιπτικό, ίσως;) χαρακτήρα της θα μπορούσε να είναι μια απάντηση στην «περιοριστική» πολιτική που εφαρμόζεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, όπου «κυριαρχούν οι συντηρητικές τοποθετήσεις», σε αντίθεση με ό,τι - κατά τον κ. Τσίπρα προφανώς - συμβαίνει στις ΗΠΑ.
Στο μεταξύ, ένα μήνα πριν ο κ. Τσίπρας βρεθεί στις ΗΠΑ, από τη Διάσκεψη των Δημάρχων των αμερικανικών πόλεων δημοσιοποιήθηκε η έρευνα «Hunger and Homelessness Survey».
Η έρευνα αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μια οικονομική και κοινωνική ακτινογραφία των αποτελεσμάτων του «συνολικά προοδευτικού προσανατολισμού» της πολιτικής Ομπάμα. Μια πολιτική που μόνο κατά την περίοδο 2008 - 2010 (οπότε και η FED έδωσε σχετικά στοιχεία) πρόσφερε στις τράπεζες ενισχύσεις ύψους 3,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με το «Bloomberg» (28/11/2011) πάνω από 7,7 τρις δολάρια μέχρι και το 2011! Τι συνέβη, όμως, με τη ζωή του αμερικανικού λαού την ίδια αυτή περίοδο που στις ΗΠΑ διασώζονται (σ.σ.: εκεί δεν διασώζονται «περιοριστικά», διασώζονται «επεκτατικά»...) οι χρεοκοπημένες τράπεζες και τα μονοπώλια της Γουόλ Στριτ;
Σύμφωνα με την έρευνα:
  • Ο αριθμός των αστέγων, των ανθρώπων που επιβιώνουν αποκλειστικά μέσω των συσσιτίων και των φτωχών αυξήθηκε δραματικά το 2012.
  • Είναι ενδεικτικό ότι το 84% των αμερικανικών πόλεων κατέγραψε αύξηση αυτών που κατέφυγαν στην αρωγή των συσσιτίων (αριθμούν πλέον άνω των 50 εκατομμυρίων πολιτών), ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι στο σύνολο όσων επιζητούν επισιτιστική βοήθεια το 51% είναι οικογένειες.
  • Ο αριθμός των αστέγων που ζητούν βοήθεια αυξήθηκε κατά 7% από το 2011, ενώ σχεδόν το 19% των ατόμων που ζητούσαν βοήθεια για τη σίτισή τους δεν είδαν το αίτημά τους να ικανοποιείται. Σημειωτέον ότι και όσοι εντάσσονται στα προγράμματα συσσιτίων λαμβάνουν πλέον μειωμένες μερίδες φαγητού ώστε να τραφεί όσο το δυνατό μεγαλύτερος αριθμός πολιτών από την ίδια διαθέσιμη ποσότητα τροφίμων.
  • Από τα χαρακτηριστικά στοιχεία της έρευνας είναι ότι η φτώχεια στις ΗΠΑ μαστίζει τους νέους και ειδικά τις οικογένειες με γονείς κάτω των 30 ετών σε ποσοστό 37%!
Τέλος, παράλληλα με την προηγούμενη έρευνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ ο αριθμός των μαθητών σε δημόσια σχολεία που είναι άστεγοι ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο.
Ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας όντως να μην «παρατήρησε» τίποτα από όλα αυτά«περπατώντας στους δρόμους σας», όπως είπε στο ακροατήριο του «Brookings».
Ισως μάλιστα και περισσότερο παρατηρητικός αν ήταν, ίσως και περισσότερο αν περπατούσε, πάλι να μην έβλεπε τίποτα.
Και τούτο γιατί στο πλαίσιο του «συνολικά προοδευτικού προσανατολισμού» της πολιτικής Ομπάμα, μετά από την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων με τον πρόσφατο νόμο «HR 347», οι πολιτειακές αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο: Ποινικοποίησαν ακόμη και την εκδήλωση της αλληλεγγύης εργαζομένων και οικογενειών προς συνανθρώπους τους που αντιμετωπίζουν την πείνα και την εξαθλίωση. Πρόκειται για το μέτρο της απαγόρευσης της παροχής και διανομής τροφής προς αστέγους και φτωχούς σε δημόσιους χώρους. Ενα μέτρο που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Φιλαδέλφεια και στο Χιούστον και εξαπλώνεται ήδη σε δεκάδες αμερικανικές μεγαλουπόλεις με τάση να εφαρμοστεί σε όλη την αμερικανική επικράτεια...
Και κάτι ακόμα:
Στη μελέτη «Hunger and Homelessness Survey» καταγράφεται και ένα ακόμα στοιχείο:
Το 30% των αστέγων στις ΗΠΑ έχει σοβαρές ψυχικές διαταραχές, το 18% έχει μια αναπηρία, το 16% έχει πέσει θύμα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και το 17% ενώ έχει εργασία, αυτή δεν είναι αρκετή για να καλύψει έξοδα στέγασης.
Ευτυχώς, πάντως, στο πλαίσιο του «συνολικά προοδευτικού προσανατολισμού» του Ομπάμα, αυτά τα εκατομμύρια των φτωχών, των απόρων, των ανέργων και των πεινασμένων στις ΗΠΑ, κατάθλιψη - κατά τον κ. Τσίπρα - δεν έχουν...


Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013

Συνέντευξη της Ελένης Γερασιμίδου στην εκπομπή Άλλη Όψη (Video)

gerasimidou

Εργατικό δελτίο - Χρονικό της επίθεσης στο ΠΑΜΕ 3/3/2013

Όλο το χρονικό της κατασκευασμένης και προβοκατόρικης επίθεσης στο ΠΑΜΕ από την κυβέρνηση, με ωμή καταστολή και τρομοκατία απέναντι σε συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ, προέδρους ομοσπονδιών, σωματείων και εργάτες.

Στο κενό η προβοκάτσια της κυβέρνησης. Η ΚΝΕ απαντά με χιούμορ