Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2013

Συνεχίζεται η απάνθρωπη επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Από τις 9 μέχρι τις 15 Μάρτη έχουν συλληφθεί συνολικά 4.928 αλλοδαποί στο πλαίσιο της επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας «Ξένιος Ζευς», επειδή δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα, καθώς και για άλλες παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών. 

Επίσης στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» κατασχέθηκαν 11.484 είδη λαθρεμπορίου και παρεμπορίου και εντοπίστηκε αποθήκη με πάνω από 250.000 προϊόντα απομίμησης.


* Coolουμα *


Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο...


Επικίνδυνες πτήσεις...
Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η συγκυβέρνηση το σχέδιό της για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας προσφέροντας ακόμη ένα πεδίο κερδοφορίας στους κατασκευαστικούς ομίλους, τις αεροπορικές εταιρείες και τις εταιρείες διαχείρισης αεροδρομίων, σε βάρος των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού, βάζοντας σε κίνδυνο ταυτόχρονα την εθνική ασφάλεια, παρά τα όσα εκ του αντιθέτου υποστηρίζει. Πρόσφατα, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι πρώτοι «πλειστηριασμοί» για τη μακρά μίσθωση των πιο εμπορικών περιφερειακών αεροδρομίων, ενώ όσα έχουν χαμηλή επιβατική κίνηση περνούν υπό τη διαχείριση νέας ανώνυμης εταιρείας που συστάθηκε με σκοπό μεσοπρόθεσμα να πουληθεί κι αυτή, «πακέτο» με τα αεροδρόμια που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Σε 5.000 απολύσεις θα προχωρήσει η τράπεζα ΗSBC


Στις πλάτες των εργαζομένων μεταφέρει το κόστος της κρίσης η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης ΗSBC προκειμένου να διασφαλίσει τα κέρδη της. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των «Financial Times», η τράπεζα σύντομα θα προχωρήσει σε  5.000 απολύσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της εξασφάλισης ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχει θέσει ο όμιλος.
Επίσης, η τράπεζα σχεδιάζει να κλείσει ή να πουλήσει οκτώ με δέκα θυγατρικές της μέσα στο 2013 ή το 2014. 

Αλ. Μπαλού: Καμία αναμονή, οργάνωση και δράση για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Όποια συνταγή, όποια διαπραγμάτευση, όποια διαχειριστική λογική ακολουθηθεί μέσα στην ΕΕ, στην οικονομία και την εξουσία του κεφαλαίου, θα είναι σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA».

Για να πετάξει ο χαρταετός,......

Για να πετάξει ο χαρταετός, πρέπει να πας κόντρα στον άνεμο...

Μην το ξεχνάς!

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα έξω από το κυπριακό κοινοβούλιο

Διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, θα πραγματοποιήσουν ηΠαγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ), ηΠαγκύπρια Ομοσπονδία Γυναικείων Οργανώσεων(ΠΟΓΟ) και η Ενιαία Δημοκρατική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΔΟΝ), έξω από την κυπριακή Βουλή σήμερα το μεσημέρι.

«Καλούμε την κυπριακή νεολαία, μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους, άνεργους, αλλά και τις άλλες πολιτικές οργανώσεις νεολαίας και φορείς, να συμμετέχουν μαζικά, οργανωμένα και υπεύθυνα στη μεγάλη κινητοποίηση, ώρα 15.30, έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δημιουργώντας ένα πλατύ αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης στις αντινεανικές και αντεργατικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΕΔΟΝ.

Περισσεύει η ευαισθησία και η υποκρισία...

Οι «ευαίσθητοι» βιομήχανοι...

Σε λαθροχειρία των εργατικών κατακτήσεων προχωρά ο επιχειρηματικός όμιλος εμφιαλώσεως νερού «ΖΑΓΟΡΙ» για να λανσάρει το προφίλ του «ευαίσθητου» επιχειρηματία, να προβάλει δήθεν κοινά οφέλη για τους εργαζόμενους από τη λεγόμενη «υγιή επιχειρηματικότητα». Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι συνολικά στον κλάδο των Ποτών (αναψυκτικά, ζυθοποιία, οινοποιία, νερό) μετά από σκληρό ταξικό αγώνα, απέσπασαν το Μάιο του 2012 την επέκταση της σύμβασης του κλάδου για ακόμη ένα χρόνο, χωρίς καμία μείωση μισθών και επιδομάτων, όπως και το ότι όλοι οι εργαζόμενοι και οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται με αυτή τη σύμβαση ανεξάρτητα από ηλικία.

Αυτή λοιπόν την κατάκτηση των εργαζομένων στον κλάδο των Ποτών η εργοδοσία στο «ΖΑΓΟΡΙ» βγήκε να την καπηλευθεί διαχέοντας σε τοπικά ΜΜΕ ηλεκτρονικού (site) και έντυπου Τύπου ότι σε αντίθεση με άλλες επιχειρήσεις που χαμηλώνουν το μισθολογικό κόστος για να επιβιώσουν, εκείνη δεν έχει προβεί σε καμία μείωση των μισθών. Το γεγονός δηλαδή ότι οι εργάτες στον κλάδο των Ποτών άρα και στο «ΖΑΓΟΡΙ» κατάφεραν να μην ενεργοποιήσει η εργοδοσία τους αντεργατικούς νόμους για μείωση μισθών οφείλεται στη «φιλευσπλαχνία» του βιομηχάνου και όχι στους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο συνολικά.

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ: Δίπλωμα οδήγησης


Έλληνες οδηγοί προσοχή: ο χάρος βγήκε παγανιά! Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Ευστάθιος Μπούκουρας παραδέχεται σε τηλεοπτική εκπομπή ότι από 16 χρονών οδηγεί χωρίς δίπλωμα να ούμε....!!! Έτσι, γιατί είναι νευρικός και δεν πήγε να δώσει...!

Υπόθεση του λαού η αποκάλυψη και απομόνωση της "Χρυσης Αυγής"

Απόλυτα ικανοποιημένοι συγκυβέρνηση, ΕΕ, ξένα και ντόπια μονοπώλια, απολαμβάνουν το τελευταίο διάστημα τις υπηρεσίες που απλόχερα τους προσφέρουν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μέσα σε λίγες μέρες:

Η φασιστική οργάνωση ζήτησε στη Βουλή να υπάρξει νέα στήριξη από το κράτος (άρα χρήματα του λαού) προς τους εφοπλιστές («ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους», να δοθούν "εγγυητικές επιστολές από το κράτος" για να εξασφαλίσουν οι εφοπλιστές δάνεια). Σε άλλα θέματα λαλίστατη, αποσιώπησε εντελώς ότι οι «πλοιοκτήτες» απαιτούν νέες μειώσεις στους μισθούς των

ναυτεργατών βυθίζοντας τα πληρώματα στη φτώχεια. Αποδέχτηκε τα κάθε είδους χαράτσια που επιβάλλει η συγκυβέρνηση στο λαό «από τη ΔΕΗ μέχρι την εφορία» με μόνη αντιπρόταση να τα εισπράττει με... δόσεις. Εβαλε τον βουλευτή της Παναγιώταρο να δηλώνει στη Βουλή ότι η δήθεν πατριωτική οργάνωση υπερψηφίζει κυβερνητική τροπολογία για πώληση ελληνικού εδάφους (νησιών και νησίδων) σε μεγαλολεφτάδες, υποστηρίζοντας πως «το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει η υπογραφή του υπουργείου Αμυνας είναι μια καλή ασφαλιστική δικλείδα για οποιαδήποτε εκμετάλλευση, πώληση, οτιδήποτε έχει να κάνει με νησίδες και βραχονησίδες της πατρίδας μας»...

Χρυσή Αυγή - Σχολεία: Οι νεοναζί σπέρνουν μίσος για να καλλιεργήσουν διάσπαση

Να ξεχάσουν τα χάλια της εκπαίδευσης, να αγνοήσουν το γεγονός ότι στα σχολειά εκπαιδεύονται οι σύγχρονοι σκλάβοι για τα καπιταλιστικά κάτεργα, να αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους οι γονείς, να μισούν το ένα παιδί το άλλο.

Αυτή είναι η πρόταση της Χρυσής Αυγής, όπως διατυπώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τον βουλευτή της Αρτ. Ματθαιόπουλο. Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, επέλεξε να κάνει γαργάρα το σχολείο παραγωγής σύγχρονων σκλάβων και εντόπισε το πρόβλημα στην παρουσία των παιδιών των μεταναστών που φοιτούν στα σχολεία.

Με ύφος που σ' έκανε να τρέμεις στην ιδέα τι θα έκανε αν είχε μπροστά του ένα παιδί, ο Αρτ. Ματθαιόπουλος άρχισε να ουρλιάζει: «Τι δουλειά έχουν τα παιδιά των μεταναστών στα ελληνικά σχολεία; Μπαίνουμε στις τάξεις και βλέπουμε μόνο ξένα παιδιά. Αυτό είναι απαράδεκτο». Και για να μην αφήσει αμφιβολία για τις προθέσεις της Χρυσής Αυγής, ζήτησε «να υπάρξουν διαφορετικές τάξεις για Έλληνες και αλλοδαπούς μαθητές».

Μπροστά στη γενική αποδοκιμασία που συνάντησε αυτή η θέση, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από τη συνεδρίαση.

Θανάσης Παφίλης: Ενέργεια για το λαό ή για τα μονοπώλια;

«Εμμονές γεροντοκόρης» για τον Α. Τσίπρα η αυτοτέλεια της Αριστεράς

Δείξε μου τον σύμμαχό σου …

Του Γιώργου Λαουτάρη – «Πριν»
Πιο συγκεκριμένες μορφές παίρνει η περίφημη φράση «θα συμμαχήσουμε ακόμη και με τον διάβολο» που είχε πει σε συνέντευξη του στην κρατική τηλεόραση ο Αλέξης Τσίπρας. Μια νέου τύπου αμφίπλευρη διεύρυνση, όπως έλεγαν παλιότερα, δρομολογείται στην Κουμουνδούρου το τελευταίο διάστημα, η προσέλκυση παραγόντων στην κατεύθυνση της σοσιαλδημοκρατίας και της ...Δεξιάς.
Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην τελετή μνήμης για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή αποδεικνύεται ότι ήταν κάτι παραπάνω από στιγμιαίο λάθος ή μια θεσμική επιλογή. Ήταν μια υπολογισμένη κίνηση με συνέχεια.
Σε νέα παρέμβαση του, αυτή τη φορά ως προσκεκλημένος του ιδρύματος (ΙΝΕΡΠΟΣΓ) που διευθύνει ο Γεράσιμος Αρσένης και σε συνέδριο που συνδιοργάνωσε με το Ινστιτούτο Λεβί, ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην πολιτική κληρονομιά του Ούγκο Τσάβες, επέλεξε να εξάρει την πολιτική πολυσυλλεκτικότητα των επαναστατικών κυβερνήσεων της Βενεζουέλας: «Όρκισε και υπουργούς όχι από το χώρο του κέντρου αλλά και από το χώρο της Δεξιάς», υπογράμμισε και εξήγησε ότι οι πρώτες κυβερνήσεις Τσάβες δεν ήταν «της Αριστεράς» αλλά «λαϊκής σωτηρίας».

Με έκδηλη μάλιστα αποστροφή, ανέλυσε πως η Αριστερά πρέπει να αποβάλει τις «εμμονές» της: «Μια Αριστερά που σε περίοδο καταστροφής, κάνει σαν τη γεροντοκόρη ή σαν το γεροντοπαλίκαρο, το ένα μας ξινίζει και το άλλο της βρωμάει, δεν μπορεί να δώσει λύσεις», ανέλυσε, καταλήγοντας σα «μια Αριστερά που το σκέφτεται στο όνομα της καθαρότητας να αναζητήσει συμμαχίες μη τυχόν της πει κανείς ότι συζητά με το διάβολο, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσει το διάβολο».

Ούτε Μίλερ ούτε Μίλερ

Εξαιρετικά αποκαλυπτικό για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα ζητήματα της ενέργειας είναι το άρθρο με τίτλο «Ένας άλλος Μίλερ στο Μαξίμου» που δημοσιεύτηκε στην «Αυγή» στις 13/03/2013.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω σημεία του άρθρου:

«Χθες, την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου δεν πέρασε ο γνωστός πρώην Αμερικανός πρέσβης,Τόμας Μίλερ, αλλά ένας άλλος συνεπώνυμός του, από την άλλη άκρη της Γης, ο Αλεξέι Μίλερ, ισχυρό πρόσωπο της Gazprom και της εξουσίας Πούτιν.

Αντικείμενο της συνάντησής του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ήταν η πώληση της ΔΕΠΑ. Ο Ρώσος ολιγάρχης θέλησε να καταστήσει σαφές ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται για την αγορά της ΔΕΠΑ και έχει την οικονομική δύναμη να επικρατήσει έναντι των άλλων ανταγωνιστών...

...Στο πρόβλημα, όμως, της ενέργειας εγείρονται θέματα μείζονος γεωπολιτικής και γεωοικονομικής σημασίας. Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα σημείο από το οποίο μπορούν να διέλθουν οι δρόμοι της ενέργειας που αποτελούν το κέντρο ευρύτερων γεωστρατηγικών σχεδιασμών. Η ΕΕ, χωρίς κοινή εξωτερική πολιτική, μοιάζει αδύναμη να καθορίσει το παιχνίδι. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση των πηγών ενέργειας του Ιράκ και, μεσοπρόθεσμα, του Ιράν...

Απροκάλυπτη επιχείρηση εξαπάτησης από τον Ε. Βενιζέλο

Να εξαπατήσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, για τους στόχους και τις επιδιώξεις της πολιτικής της συγκυβέρνησης, επιχειρεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Ευάγγελος Βενιζέλος, μεσυνέντευξή του στην εφημερίδα «REAL NEWS».

Για τις συζητήσεις του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης με την τρόικα, στις οποίες από κοινού καθορίζουν τα βήματα κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής και τα νέα μέτρα, ισχυρίζεται ότι «θέλαμε να καταστεί αντιληπτό από τους εταίρους μας πως είναι οικονομικά βλαπτικό και κοινωνικά και πολιτικά αδύνατο να ζητηθούν από την Ελλάδα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα. Η εντύπωσή μου από τη συνάντησή μου με τους επικεφαλής της τρόικας είναι ότι αυτό έχει γίνει αντιληπτό».

Προκλητικά υποστηρίζει ακόμα πως «και το πετρέλαιο θέρμανσης, μετά την πρώτη αυτή εμπειρία εφαρμογής, πρέπει να επανεξεταστεί και το ζήτημα του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται από τη ΔΕΗ», όταν τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από τα χαράτσια και τους φόρους, η συγκυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει επισήμως τη συνέχιση της φοροληστείας.

Θ. Χιώνης: Οι λαοί να βάλουν ρότα αντίθεσης με την καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία

Προκλητικός και απαράδεκτος ναζιστικός χαιρετισμός από τον Κατίδη


ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΚΟΣΜΟ

Την άμεση αντίδραση των φιλάθλων της ΑΕΚ προκάλεσε η προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια του Γ. Κατίδη
Σε μια απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια προχώρησε ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚΓιώργος Κατίδης, όταν επέλεξε να «πανηγυρίσει» με ναζιστικό χαιρετισμό το νικητήριο γκολ που σημείωσε στον αγώνα της ομάδας του απέναντι στη Βέροια.
Η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση ούτε με την ιστορία της ΑΕΚ, ομάδας με βαθιές ρίζες στην προσφυγιά, ούτε με το φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ, που αγανάκτησε με αυτήν την κίνηση και έδειξε άμεσα αντανακλαστικά, καταδικάζοντας την με κάθε τρόπο.

ΚΚΕ: Καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο

Σε σχόλιό του για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, τοΓραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή απόφαση του EUROGROUP για την Κύπρο και την επιβάρυνση σε λαϊκά εισοδήματα που θα έχει η επιβολή χαρατσιού στις καταθέσεις. Το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον κυπριακό λαό, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του κατά των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που επιβάλλουν ΕΕ - ΔΝΤ - αστικές κυβερνήσεις στους λαούς και των δύο χωρών».

Τα σύγχρονα εργασιακά κολαστήρια

Όλοι γνωρίζουν την εταιρεία «Amazon». Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παράδοσης προϊόντων. Η εταιρεία μέσα σε μια μέρα στέλνει 2,7 εκατομμύρια προϊόντα μόνο στη Γερμανία. Εκτός, λοιπόν, από τους 7.700 μόνιμους εργάτες της έχει και χιλιάδες άλλους μετακινούμενους εργαζόμενους. Σύμφωνα, δε, με ρεπορτάζ της BILD, η εταιρεία «υπόσχεται καλά μεροκάματα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας»...

Πίσω από τη βιτρίνα, όμως, κρύβεται το απάνθρωπο πρόσωπο ενός καπιταλιστικού κολοσσού. Σύμφωνα με καταγγελίες, που δημοσίευσε η ίδια εφημερίδα, τα συμβόλαια που υπογράφουν οι εργάτες είναι στα γερμανικά, ωστόσο, πολλοί απ' αυτούς είναι αλλοδαποί, με συνέπεια να μη γνωρίζουν τι υπογράφουν. Επιπρόσθετα, αντί των όρων που υπόσχονται στις αγγελίες αναζήτησης προσωπικού δίνεται μικρότερο μεροκάματο.

Σε ημερίδα του Συλλόγου Φυτωριούχων Κορινθίας μίλησε η Δ. Μανωλάκου

Συνέλευση - ημερίδα τουΣυλλόγου Φυτωριούχων Κορινθίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 15 Μάρτη στο θέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στο Ξυλόκαστρο με κεντρική ομιλήτρια τη βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκουκαι θέμα «Προοπτική και μέλλον των φυτωρίων - ανάπτυξη της γεωργικής παραγωγής». Παρευρέθηκαν μέλη του Συλλόγου και αγρότες και εργαζόμενοι από τις γύρω περιοχές.
Οι φυτωριούχοι ανέπτυξαν τα προβλήματα του κλάδου τους όπως το ότι δεν τους εκδίδονται υγειονομικά διαβατήρια για τα φυτώρια τους παρόλο που είναι υγιή, πράγμα που είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να φέρει την οικονομική τους καταστροφή, επειδή ένα φυτώριο χωρίς διαβατήριο δεν μπορεί να πωληθεί κι αυτό παρόλο που αποτελούν το 80% της εγχώριας παραγωγής. Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κλοπής πνευματικών δικαιωμάτων της ονομασίας της Κορωνέικης ελιάς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνταξιούχοι αρνήθηκαν να πληρώσουν για να μπουν στο Παλαμήδι

Να πληρώσουν τέσσερα ευρώ για να μπουν στο Παλαμήδι, στο Ναύπλιο, ζήτησαν οι υπεύθυνοι του ιστορικού χώρου από τους συνταξιούχους του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας κατά τη διάρκεια εκδρομής τους.

Έχοντας δει τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τα χαράτσια να τους γονατίζουν, οι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να πληρώσουν, για να μπουν στον ιστορικό χώρο που ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό και μπήκαν χωρίς να δώσουν το αντίτιμο.

Οι υπεύθυνοι κάλεσαν την αστυνομία, σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης των συνταξιούχων. Η προσπάθεια αυτή έπεσε στο κενό κάτω από τη δυναμική παρέμβαση των συνταξιούχων, οι οποίοι απάντησαν με βροχή από συνθήματα.