Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Εργατικό δελτίο ειδήσεων ΠΑΜΕ 7 Απρίλη 2013

Ο εκφυλισμός της «αριστερής» κυβέρνησης πριν καν κυβερνήσει


Του

Πριν από τις εκλογές Μάη - Ιούνη 2012 τέθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ζήτημα του σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και του ΚΚΕ. Αυτή η πρόταση αποτέλεσε ένα ψηφοθηρικό δόλωμα σε λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες αναζητούσαν εναγωνίως σανίδα σωτηρίας και διέξοδο από τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τα καθημερινά πιεστικά προβλήματά τους. Εγκλώβισε τη συσσωρευμένη και δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή τους από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Συνέβαλε στη διαδικασία αναπαλαίωσης του φθαρμένου δικομματικού πολιτικού σκηνικού και αντικατάστασής του από ένα άλλο, εξίσου αποτελεσματικού για τη σταθερότητα του καπιταλιστικού συστήματος. Και πάνω από όλα απέτρεψε, προσωρινά λέμε εμείς, τη ριζοσπαστικοποίηση αυτής της οργής έτσι ώστε να αμφισβητεί τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, την καπιταλιστική οικονομία και εξουσία, τη συμμετοχή στην ΕΕ.
Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Η πρόταση για την «αριστερή» κυβέρνηση που θα καταργούσε μνημόνια και δανειακές συμβάσεις έχει εξελιχθεί σε μια καραμπινάτη και αυθεντική πρόταση αστικής διαχείρισης, που εκφράζει τα συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου, υμνεί τους «υγιείς» επενδυτές, υπόσχεται τήρηση των δεσμεύσεων, συναγωνίζεται με την τρικομματική κυβέρνηση για ποιος από τους δύο θέλει περισσότερο την ΕΕ, εκθειάζει το μοντέλο διαχείρισης Ομπάμα στις ΗΠΑ και παραπέμπει την ανακούφιση του λαού στην έκβαση των «σκληρών» διαπραγματεύσεων μέσα στην ΕΕ και στις «συμμαχίες» με τις χώρες του Νότου, του Ραχόι και του Ολάντ. Δηλαδή...στο ποτέ.

Διαφημιστικό για εργοδότες: Προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος

κλικ για μεγέθυνση

"αποκτήστε προσωπικό για 5 μήνες χωρίς κανένα κόστος"
Με αυτήν την προκλητική προτροπή το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης Θεσσαλίας» προβάλει το σκλαβοπάζαρο που έχει στήσει πατώντας σε προγράμματα της κυβέρνησης και της ΕΕ, σε βάρος των νέων εργαζομένων.
Το διαφημιστικό του Ινστιτούτου είναι αποτέλεσμα των περιβόητων προγραμμάτων που εφαρμόζει η κυβέρνηση για τη δήθεν αντιμετώπιση της ανεργίας για νέους από 18 έως 29 ετών. Είναι αποκαλυπτικό για το τι εργαζόμενους «φτιάχνει» η τρικομματική κυβέρνηση και «χρειάζονται» οι εργοδότες: Φθηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις!

Η Αλέκα Παπαρήγα σε συγκέντρωση στην Ιερισσό (Video)