Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση - ΔΕΗ: Διευκολύνουν...την αφαίμαξη της λαϊκής οικογένειας


Κυβέρνηση και ΔΕΗ, από τη μια φορτώνουν με αυξήσεις και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά, και από την άλλη ανακοινώνουν διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών της λαϊκής οικογένειας. Επιχειρούν με αυτόν τον τρόπο να αυξήσουν τα κέρδη της Επιχείρησης με αφαίμαξη του λαού και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες από την αδυναμία ή άρνηση πληρωμής των λογαριασμών με τα χαράτσια.
Σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της Επιχείρησης στη Βουλή, η ΔΕΗ σχεδιάζει «επέκταση των ταμειακών διευκολύνσεων και των διακανονισμών και στο υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας, πέραν των ευπαθών ομάδων». «Η ενέργεια που ανακοινώσαμε για τους μακρόχρονους διακανονισμούς έως 40 δόσεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο ίδιος.

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Ζεστό χρήμα στον ιδιοκτήτη - στον αέρα οι εργαζόμενοι


Η κυβέρνηση εξασφάλισε«ζεστό χρήμα» στον ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Πρόσχημα της κυβέρνησης είναι ότι με το χρήμα που θα εισπράξει ο ιδιοκτήτης, θα εξοφληθούν και τα δεδουλευμένα δύο χρόνων που οφείλει στους εργαζόμενους. Όμως μετά τι γίνεται; Πέρα από το γεγονός ότι στην τροπολογία δεν υπάρχει καμία διάταξη που να υποχρεώνει τον επιχειρηματία στο εξής να καταβάλει κανονικά τους μισθούς στους εργαζόμενους, δεν υπάρχει και καμία αναφορά ότι μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων του Πολεμικού Ναυτικού θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του ναυπηγείου.
Η εξόφληση των δεδουλευμένων των εργαζομένων είναι θέμα αδιαπραγμάτευτο, όπως για τους εργαζόμενους πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο να έχουν σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Όμως η ζοφερή κατάσταση, που βιώνουν οι εργαζόμενοι συνολικά στα ναυπηγεία, είναι το αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης φιλομονοπωλιακής πολιτικής, που όσο συνεχίζεται δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα. Μια πολιτική που φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το 1992 με την 7η κοινοτική οδηγία, την οποία έσπευσαν να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα κόμματα που υποκλίνονται στον ευρωμονόδρομο, είχε προδιαγράψει τις σημερινές δραματικές εξελίξεις για τη ναυπηγική βιομηχανία. Μια πολιτική, που για την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου, εντείνει το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων, τσακίζει την εργατική τάξη, ρημάζει το συγκεκριμένο κλάδο παραγωγής της χώρας. Σε ό,τι αφορά τη ναυπηγική βιομηχανία αυτό εκφράζεται με ένα απίστευτο φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ για τους μονοπωλιακούς ομίλους, το ξεπάστρεμα χιλιάδων θέσεων εργασίας, χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, σταδιακό ξεχαρβάλωμα των ναυπηγείων.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν προλαβαίνει τις δεσμεύσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες


Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στην προσπάθειά τους να δρασκελίσουν την κρίση και να περάσουν σε ανάκαμψη κερδών, έδωσε την Πέμπτη οΑλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών. Κι ακόμα πως θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, ώστε αρωγοί σ' αυτή τη διαδικασία να σταθούν και οι εργαζόμενοι!
Ενώπιόν τους ανέλαβε τις «ισχυρές δεσμεύσεις» για:
 • «Οικονομική, κοινωνική αλλά και γεωπολιτική ασφάλεια και σταθερότητα».Δηλαδή, για πλήρη ενσωμάτωση του εργατικού λαϊκού κινήματος στις αξιώσεις των εργοδοτών και επιπλέον για παραπέρα ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και σχεδιασμούς, στο όνομα της «ασφάλειας».
 • «Αξιοποίηση της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας, να τη μετατρέψουμε σε ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση». Δηλαδή, παζάρεμα της θέσης της χώρας σε μια περιοχή, όπου εκδηλώνονται με σφοδρότητα οι ανταγωνισμοί μονοπωλιακών ομίλων, προς όφελος της ντόπιας αστικής τάξης. Τα ίδια πάνω κάτω έλεγε και ο Αντ. Σαμαράς, που μιλούσε την ίδια ώρα σε «φόρουμ» για την ευρωμεσογειακή συνεργασία.
Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε από την τοποθέτησή του στο Συνέδριο του «Economist» για «αναστολή του μνημονίου», ο Αλ. Τσίπρας τοποθετήθηκε υπέρ της αντικατάστασής του από ένα «σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή», το οποίο δεν διαφοροποιείται από το σημερινό, παρά μόνο στο σκέλος των δράσεων που θα αναληφθούν υπέρ του κεφαλαίου. Βασικοί του άξονες παραμένουν η «δημοσιονομική σταθεροποίηση» και η «διαμόρφωση σταθερού εργασιακού και φορολογικού πλαισίου», εννοείται σε βάρος της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αφού και τα δυο προϋποθέτουν περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και παραπέρα αφαίμαξη του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το «δόλωμα»


-Πώς διαμορφώνεται διαχρονικά η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση;

Αμεση αναστολή του μνημονίου (...) Ισχυρή και πετυχημένη διαπραγμάτευση των δανειακών μας υποχρεώσεων». Μ' αυτή τη θέση εμφανίστηκε ο Αλ. Τσίπρας ενώπιον του «εκλεκτού» ακροατηρίου του, στο Συνέδριο του «Economist» προχτές. Οποιος παρακολουθεί την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη αντιληφθεί ότι τα περί «κατάργησης του μνημονίου με ένα νόμο στη Βουλή», δεν ήταν παρά το «δόλωμα» για να βάλει στο τσεπάκι ψήφους, όπως ακριβώς έλεγε το ΚΚΕ πριν από τις εκλογές του Μάη. Το πλασάρισμά του σε αναβαθμισμένη θέση στο αστικό πολιτικό σκηνικό και η πρεμούρα του να διαχειριστεί από κυβερνητικό πόστο τις υποθέσεις των αστών, τον οδηγεί να εγκαταλείπει ακόμα και τα δημαγωγικά συνθήματα με τα οποία ψηφοθηρούσε στις περασμένες εκλογές. Μια αναδρομή είναι αποκαλυπτική:Τον Ιούνη του 2011, πριν φανούν εκλογές στον ορίζοντα και ενώ κυοφορούνταν η αντικατάσταση του δικομματισμού από το νέο δίπολο, ο Αλ. Τσίπρας μιλούσε για ένα «συνασπισμό εξουσίας» με αποστολή να «επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο». Μπροστά στις εκλογές του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ πόνταρε στην αντιμνημονιακή ρητορεία και έλεγε ότι η «κυβέρνηση της αριστεράς» θα καταργούσε το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση, πάντα με παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τα μονοπώλια ακλόνητα στην οικονομία. 
Ελεγε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου» και «η πρώτη πράξη του νέου συνασπισμού εξουσίας με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καταγγελία του μνημονίου». Στις 29/4/2012 ο Αλ. Τσίπρας δήλωνε ότι δεν αναγνωρίζει το μνημόνιο αφού: «Εχει υπογραφεί ερήμην της λαϊκής βούλησης. Η Ελλάδα πρέπει να καταγγείλει άμεσα το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση»...

Οι προβοκάτορες του Zougla.gr

Η προβοκατόρικη φωτογραφία που «ανέβασε» το Zougla.gr

Γνωστή «μανούλα» στις αντιΚΚΕ προβοκάτσιες, ο ιστότοπος της Zougla.gr χτύπησε ξανά το πρωί του Σαββάτου: Ανάρτησε την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την 21η Απρίλη 1967 με εικονογράφηση προϊόν μοντάζ, που δείχνει στα γραφεία του Κόμματος, στον Περισσό, να κυματίζει η σημαία της ΕΕ και στη θέση του σφυροδρέπανου που κρατάει κανονικά το άγαλμα στην κεντρική πύλη, να βρίσκεται το σύμβολο του ευρώ.

Βέβαια, όπως κάνει συνήθως η Zougla, τη μάζεψε τη φωτογραφία, αφού πρώτα είχε κάνει τη βρωμιά της. Ακόμα και αν η φωτογραφία – μοντάζ δεν είναι δικό τους δημιούργημα, οι διαχειριστές της ιστοσελίδας είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη χρησιμοποίησή της, έστω κι αν την αντικατέστησαν μετά από κάποια ώρα. Κι όπως έχουν αποδείξει και στο παρελθόν, μόνο «αθώες» ή «από άγνοια» δεν είναι οι προβοκάτσιες που στήνουν στο ΚΚΕ...

Απάντηση στον αντικομμουνιστικό οχετό της Χρυσής Αυγής

Με νέες δυνάμεις για την οργάνωση του κινήματος


Καλύτερους όρους για την οργάνωση του αγώνα των φοιτητών και σπουδαστών σηματοδοτούν τα αποτελέσματα των εκλογών της 17 Απρίλη που έδωσαν άνοδο των ποσοστών της Πανσπουδαστικής ΚΣ στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ. Σε αυτά τα ποσοστά αντιστοιχούν χιλιάδες νέοι που σπουδάζουν, οι οποίοι στήριξαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής. Νέοι που μπορούν να αποτελέσουν τη μαγιά για την οργάνωση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Το ζωντάνεμα των συλλόγων που οι άλλες δυνάμεις έχουν με την τακτική τους σμπαραλιάσει. Ωστε να μπορέσει να δείξει τη δύναμή του, όπως έκανε πολλές φορές όταν μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα στάθηκε στην πρώτη γραμμή μεγάλων αγώνων.
Τη δύναμη αυτή φοβούνται και όσοι σκόπιμα σπέρνουν τον εκφυλισμό στις διαδικασίες, τις αυταπάτες και τα εκβιαστικά διλήμματα στους φοιτητές και σπουδαστές, τα περί ματαιότητας του αγώνα. Η προσπάθεια διάλυσης των οργάνων του κινήματος, της απαξίωσης των διαδικασιών στην οποία πρωταγωνιστούν οι παρατάξεις των κομμάτων που συγκυβερνούν και αυτές της «κυβερνώσας αριστεράς» είναι ό,τι ακριβώς ζητούν κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες που θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν σαν καπιταλιστικές επιχειρήσεις: Να μην ακούγονται στα ιδρύματα φωνές διεκδίκησης για όσα δικαιούνται ο λαός και τα παιδιά του, οι φοιτητές και οι σπουδαστές να μην συναντηθούν στους δρόμους με όσους αγωνίζονται, να μην αποσπώνται κατακτήσεις υπέρ του λαού αλλά να λειτουργούν τα πάντα -και τα ιδρύματα- για τα κέρδη των εταιρειών.

Συνεντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


Η συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στον «Ριζοσπάστη» της Κυριακής:
- Θα θέλαμε μια πρώτη γενική εκτίμηση του 19ου Συνεδρίου και των αποφάσεών του και πιο συγκεκριμένα τι σηματοδοτούν για το λαό και φυσικά για το Κόμμα;
- Ξέρετε ότι εμάς τους κομμουνιστές, τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, δε μας αρέσουν οι μεγάλες κουβέντες, οι διθύραμβοι. Αλλωστε ανέκαθεν στην ιστορία κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος, κάθε συνέδριο, και μάλιστα όταν εξετάζει ζητήματα του προγράμματός του, του καταστατικού του, έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα, αφού εξοπλίζει το Κόμμα με σύγχρονη επαναστατική στρατηγική, απαντά στον ίδιο το λόγο ύπαρξης και δράσης του, πώς θα καθοδηγήσει - ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά - την πρωτοπόρα τάξη, στη συγκέντρωση δυνάμεων με την κοινωνική συμμαχία, με στόχο τη νίκη, την εγκαθίδρυση της εξουσίας της, το σοσιαλισμό.
Το 19ο Συνέδριο έκλεισε την αυλαία του, άνοιξε όμως με τις ομόφωνα ψηφισμένες αποφάσεις του στις σημερινές συνθήκες το δρόμο, την εναλλακτική διέξοδο για το λαό, διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας. Πρέπει να γίνει αποφασιστικά μια νέα αρχή μέσα στη συνέχεια της μεγάλης πείρας - θετικής και αρνητικής - που έχουμε συσσωρεύσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 20 χρόνια, έτσι ώστε να ανταποκριθούμε στην επιταγή του Συνεδρίου που συμπυκνώνεται στη φράση «να γίνουμε Κόμμα παντός καιρού». Με αποφασιστικότητα, αίσθημα ευθύνης, ρεαλιστική αισιοδοξία να γίνουν πράξη οι αποφάσεις του Συνεδρίου.

ΚΚΕ: Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου


Ερώτηση, για τα προβλήματα στη λειτουργία της μονάδας χημειοθεραπείας στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, κατέθεσαν στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Σπύρος Χαλβατζής.
Ζητούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και πιο συγκεκριμένα:
α) Για την άμεση πρόσληψη του ανάλογου εξειδικευμένου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την πλήρη ανάπτυξη της μονάδας χημειοθεραπείας, αλλά και γενικότερα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου ώστε να καλύπτονται πλήρως και δωρεάν οι ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
β) Για τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου για την αναβάθμιση του εξοπλισμού της συγκεκριμένης μονάδας και γενικότερα των υποδομών του νοσοκομείου.

Πληθαίνουν οι ανακοινώσεις καταδίκης της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Μανωλάδα


Δεκάδες είναι τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, οι μαζικοί φορείς από όλη τη χώρα που καταγγέλλουν τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν οι εργάτες γης στη Νέα Μανωλάδα. Καλούν σε κοινό αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών κατά του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.
Ανακοινώσεις καταδίκης εξέδωσαν:
 • Σύλλογος Υπαλλήλων Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας
 • Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργών-Ιματισμού και Δέρματος Λάρισας
 • Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ
 • Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
 • Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ
 • Γραμματεία Μεσσηνίας της ΠΑΣΕΒΕ
 • Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου
 • Συνδικάτου Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας
 • Συνδικάτο Μετάλλου Λάρισας
 • Ένωση Οικοδόμων Ν. Αιτωλοακαρνανίας
 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά
 • Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας
 • Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής
 • Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου και Συναφών Επαγγελμάτων
 • Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Λάρισας
 • Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου
 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου
 • Σωματείο εργαζομένων ομίλου intracom
 • Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Wind (ΠΑΣΕΤΙΜ)
 • Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας
 • Σωματείο Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών Ν. Αχαΐας
 • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας
 • Συνδικάτο Ενέργειας στην Πελοπόννησο
 • Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
 • Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού και Συν. Επαγ/των Ν. Αττικής - Πειραιά και Νήσων
 • Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ)
 • Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας
 • Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αρκαδίας
 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
 • ΠΑΝ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒ. – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
 • Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
 • Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
 • Ένωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ)
 • Σύλλογος Λογιστών Πειραιά
 • Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
 • Εργατικό Κέντρο Νάουσας
 • Ομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ  και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών
 • Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
 • Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
 • Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου
 • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Νομού Ζακύνθου
 • Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου
 • Εργατικό Κέντρο Λευκάδας
 • Σωματείο Εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στα καταστήματα και ΑΕ Νομού Αρκαδίας
 • Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
 • Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας
 • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής
 • Εργατικό Κέντρο Φωκίδας.
 • Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Πρέβεζας

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967


Σε ανακοίνωσή της, για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε για τη λαϊκή συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το σοσιαλισμό. Βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα από την τότε περίοδο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Η στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967, που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και της αστικής τάξης στην Ελλάδα, μπόρεσε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε απέναντί της έναν λαό οργανωμένο, αποφασισμένο να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, αξιοποιώντας και τις οξυμένες αντιθέσεις του αστικού πολιτικού συστήματος. Αντίθετα, η πραγματική δύναμη του λαού ήταν υπονομευμένη από αυταπάτες, από την αναμονή των εκλογών που δήθεν θα έδιναν λύση σε χρονίζοντα λαϊκά προβλήματα, καθώς και από το κλίμα υποταγής και μοιρολατρίας.

Αλεξάνδρα Μπαλού, για τη Ν. Μανωλάδα, 19/4/2013

Αστικά ΜΜΕ μετά το μακελειό στη Μανωλάδα: Ούτε αράδα για ΚΚΕ και ΠΑΜΕ


Την Πέμπτη, μια μέρα μετά το μακελειό στη Μανωλάδα, το ΚΚΕ διοργάνωσε μεγάλη διαδήλωση στην περιοχή, δίνοντας άμεση απάντηση στο κράτος, στους μεγαλοκαλλιεργητές και στις τοπικές αρχές που ευθύνονται για το σύγχρονο δουλεμπόριο στα φραουλοχώραφα. Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε διαμαρτυρίες στην Αττική, ενώ πικετοφορίες διοργάνωσε το ΚΚΕ και σε άλλες πόλεις. Δραστηριότητα με χαρακτηριστικό την αμεσότητα, τη μαζικότητα, αλλά τα διαδικτυακά Μέσα των αστών δεν έγραψαν λέξη. Το αποσιώπησαν και τα δελτία ειδήσεων το βράδυ της Πέμπτης.

Μανωλάδα: Κέρδη βγαλμένα με αίμα διαχρονικά (video 2008)


Η επίθεση στη Μανωλάδα δεν είναι ένα τυχαίο και μεμονωμένο περιστατικό. Δεν αποτελεί εξαίρεση, όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από την κυβέρνηση και τα αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πίσω από προσπάθειες να ερμηνευθεί το γεγονός της εγκληματικής επίθεσης ως «ακραίο», μεμονωμένη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργοδότη ή μια πράξη που κάποιοι ξεπέρασαν τα «όρια», επιχειρείται να αποκρυφτούν οι βαθύτερες αιτίες που γεννούν και με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν - και θα συνεχίσουν να οδηγούν - σε τέτοια και ανάλογα γεγονότα.


Είναι γεγονός ότι όλοι γνώριζαν. Από τους εκπροσώπους της Τοπικής Διοίκησης, της Περιφέρειας, ως την κυβέρνηση, όλοι γνώριζαν το καθεστώς δουλείας που επικρατεί ακόμη στη Μανωλάδα. Εξάλλου, το 2008 και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην ίδια ακριβώς περιοχή, για τον ίδιο ακριβώς λόγο και είχε καταγράψει η κάμερα της τηλεόρασης του «902», δεν είναι μακριά.

Π. Τόμσεν: Δήλωσε ικανοποιημένος για την πορεία των αντιλαϊκών μέτρων στην Ελλάδα


Ικανοποιημένος για την πορεία εφαρμογής του αντιλαϊκού ελληνικού προγράμματος και των βάρβαρων μέτρων, εμφανίστηκε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, ο κ. Τόμσεν δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τους στόχους που έχουν συμφωνηθεί. Επιχαίροντας για την πορεία της πολιτικής πτώχευσης του λαού και ενίσχυσης του κεφαλαίου, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το ποτήρι πια είναι περισσότερο από μισογεμάτο».
Μεταξύ άλλων, ο Π. Τόμσεν δήλωσε ότι η τρόικα «δεν είχε εγκρίνει ποτέ» τη συγχώνευση της «Εθνικής Τράπεζας»με την «Eurobank» και το έθεσε ως «μη δικαίωμα ανάμειξης» σε υποθέσεις δύο ιδιωτικών οντοτήτων, προσθέτοντας ότι «από νωρίς είχαμε εγείρει ανησυχίες για το αν αυτή η συναλλαγή ήταν σωστή σε επίπεδο πολιτικής. Ποτέ δεν είχαμε εγκρίνει αυτή τη συναλλαγή, όπως το λέτε. Ήταν σαφές από την αρχή πως αυτές οι οντότητες θα χρειάζονταν πρόσθετα χρήματα από τον EFSF».

Στιγμές γέλιου από την Χρυσή Αυγή-Part ΙΙ

Η χρυσή αυγή παρουσιάζει την κωμωδία "Οι Γαμψωμύτηδες"

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Επιστολή προς τους μαθητές για την 21η Απρίλη


Επιστολή προς τους μαθητές με αφορμή την 21η Απρίλη 1967, ημέρα εγκαθίδρυσης της χούντας, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Το πρωί της 21ης Απρίλη του 1967, το ραδιόφωνο έπαιζε στρατιωτικά εμβατήρια και πληροφορούσε το λαό ότι "λόγω της εκρύθμου καταστάσεως από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας". Τανκς είχαν βγει στους δρόμους της Αθήνας, απαγορεύτηκε να μαζεύονται πάνω από τρεις άνθρωποι σε δημόσιους χώρους!
Εκείνη τη μέρα έγιναν χιλιάδες συλλήψεις. Εκείνη τη μέρα σκοτώθηκε ο μαθητής Βασίλης Πεσλής (15 ετών) και η Μαρία Καλαβρού (24 ετών). Ο δολοφόνος αυτής της κοπέλας είπε τα εξής: "Βγάζω το πιστόλι και "μπαμ" πυροβολώ την παλιο... γιατί με μούντζωσε. Καλά της έκανα"...

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Μακελειό στη Μανωλάδα, πυροβόλησαν εργάτες γης


Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στα φραουλοχώραφα στην περιοχή της Ν. Μανωλάδας Ηλείας. Έντονες αντιδράσεις πενήντα περίπου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, Μπαγκλαντέζων και άλλων εργατών γης, με αφορμή την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων τους, απαντήθηκαν με πυροβολισμούς από τη μεριά των εργοδοτών τους.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, υπάρχουν 32 τραυματίες - έξι από αυτούς σοβαρά, οι οποίοι μεταφέρονται στο ΓΝ Πύργου και στο ΓΠΝ Πατρών στο Ρίο.

«Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων»-2013: Πορεία φτώχειας και μαζικής εξαθλίωσης


Οι διευρυνόμενες ανισομετρίες και το απόλυτα ψευδεπίγραφο σύνθημα τάχα για τη «σύγκλιση» των οικονομιών στο πλαίσιο της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ αποτυπώνονται στο «Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων» - 2013, που η συγκυβέρνηση κατέθεσε για «αξιολόγηση» στην Κομισιόν.
Η φτώχεια και οι συνθήκες εξαθλίωσης εξαπλώνονται σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, τα ποσοστά της επίσημης απασχόλησης υποχωρούν στο ναδίρ, η ανεργία σηκώνει κεφάλι, οι φόροι και τα χαράτσια έρχονται να αποτελειώσουν τα λαϊκά εισοδήματα. Το παραγόμενο ΑΕΠ, για έκτη στη σειρά χρονιά, συνεχίζει σε ρότα βύθισης και όποιοι αναιμικοί ρυθμοί καπιταλιστικής ανάκαμψης, που ευαγγελίζονται από το 2014, αποδείχνονται πέρα για πέρα ξεκομμένοι από τους στόχους που έμπαιναν με τη στρατηγική «ΕΕ-2020».

Με στοργή... δήμιου!


Γράφει:

Το «διαίρει και βασίλευε» σε όλο του το αποκρουστικό μεγαλείο. Η τακτική τουεγχώριου τρικομματικού ΔουΝουΤιστάν να ξεμοναχιάζει κοινωνικές κατηγορίες και στρώματα, να «θωπεύει» το προηγούμενο θύμα του, τη στιγμή που εγκληματεί εναντίον του επόμενου θύματος, σε πλήρη εφαρμογή. Το κυβερνητικό παραμύθι των «σωτήριων μέτρων» σε νέα σφαγιαστική επανέκδοση.
Ενα παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο στην όλη αυτή κωμωδία. Το θράσος, η αναίδεια, η αναισχυντία και η ταξική παλιανθρωπιά των «παραμυθάδων». Αυτοί που οδήγησαν 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους στην ανεργία, έφτασαν, με στοργή... δήμιου, να επικαλούνται τα ίδια τα θύματά τους (!) για να δικαιολογήσουν και να «νομιμοποιήσουν» τους επόμενους «αποκεφαλισμούς»!

ΚΚΕ: Στάχτη στα μάτια του λαού η αντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα


Στάχτη στα μάτια για το ποιος είναι πραγματικά ένοχος για την πορεία εξαθλίωσης του λαού, δηλαδή η άρχουσα τάξη και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, ρίχνει ηαντιπαράθεση Σαμαρά-Τσίπρα, τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Συνέδριο του ECONOMIST.
Το σχόλιο του γραφείου τύπου:
«Η αντιπαράθεση Σαμαρά – Τσίπρα στο συνέδριο του Economist ρίχνει στάχτη στα μάτια για το ποιος είναι πραγματικά ένοχος για την πορεία εξαθλίωσης του λαού μας, δηλαδή η άρχουσα τάξη και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Οι απάτες της «κοινοτικής αλληλεγγύης» που προτείνει η κυβέρνηση και το «νέο σχέδιο Μάρσαλ» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις χώρες του νότου, για «αναστολή του μνημονίου» και «διαπραγμάτευση δανειακών συμβάσεων» είναι τέκνα του ίδιου αδιέξοδου δρόμου ανάπτυξης, της καπιταλιστικής κρίσης, της ΕΕ, της ανισόμετρης ανάπτυξης κρατών – μελών, της αντιλαϊκής πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό της ανταγωνιστικότητας. Ο λαός να βαδίσει προς τον μοναδικό ελπιδοφόρο δρόμο, το δρόμο της αποδέσμευσης απ’ την ΕΕ, της μονομερούς διαγραφής του χρέους, της κατάργησης των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του τον πλούτο που παράγει».

Θ. Παφίλης: Κατήγγειλε την υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος (VIDEO)


Με τις ψήφους των κομμάτων της συγκυβέρνησης ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του υπουργείου Ναυτιλίας.
Την προσπάθεια κατάργησης του δικαιώματος στην απεργία κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του νομοσχεδίου.
Χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη δήλωση του υπουργού Κ. Μουσουρούλη ότι η τροπολογία που αφορά τα πλοία ασφαλείας δεν είναι κυβερνητική, σημειώνοντας πως κατατέθηκε από το γραμματέα του πρώτου κόμματος της κυβέρνησης.

Α. Σαμαράς: Πυγμή και κοροϊδία για να εφαρμοστούν τα μέτρα


Επίδειξη πυγμής ενάντια στους ταξικούς - λαϊκούς αγώνες έκανε για ακόμα μια φορά από το βήμα του συνεδρίου του «Εκόνομιστ» ο Α. Σαμαράς, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αποφασιστικότητας σε εγχώρια και ξένα μονοπώλια για ταχεία και πλήρη εφαρμογή των συμφωνηθέντων. Από το ίδιο βήμα συνέχισε την κοροϊδία, τα ψέματα και την προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων, ώστε να προχωρήσει με τις μικρότερες αντιδράσεις ο νέος γύρος των βάρβαρων μέτρων που συμφώνησε με την τρόικα (ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ).
«Δεν έχουν δίκιο κι όλοι όσοι φωνάζουν. Με φθαρμένα συνθήματα, με κραυγές μίσους, με "επαναστατική γυμναστική" καθημερινά στους δρόμους, δεν πιστεύω ότι λύνονται προβλήματα δεκαετιών», τόνισε προκλητικά δείχνοντας για ακόμα μια φορά το μίσος του απέναντι στο ταξικό κίνημα και συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος συμπλήρωσε: «Κάποτε πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν πολεμάμε την ύφεση με το να κλείνουμε τους δρόμους. Ούτε "υπερασπιζόμαστε" τους ανέργους, όταν διώχνουμε επενδύσεις ή κλείνουμε εργοστάσια. Αυτός είναι ένας παραλογισμός που πρέπει να σταματήσει. Και, επιτέλους, τον σταματάμε!».

Μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» από όλους τους φοιτητές και σπουδαστές


ΜΑΣ: «ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ»

Στις εκλογές των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Συλλόγων προσέρχονται την Τετάρτη 17 Απρίλη οι φοιτητές και οι σπουδαστές. Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας».
Το ΜΑΣ απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές και τους σπουδαστές: «Δυναμώνουμε τον αγώνα: Ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια, μαζί με τους εργάτες και το λαό, για δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα, για Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού».
Τους καλεί να κάνουν βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών, ξηλώνοντας τα τσιράκια της συγκυβέρνησης και των επιχειρήσεων, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, από τους συλλόγους τους. Να εκλέξουν αγωνιστές στα ΔΣ, μπροστάρηδες στην πάλη.
Η στήριξη των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής ΚΣ αποτελεί απάντηση στις προσπάθειες εκφυλισμού και διάλυσης του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος και στις παρατάξεις που πρωταγωνιστούν σε αυτά. Με αγώνα και ψήφο στην Πανσπουδαστική οι φοιτητές και οι σπουδαστές να εκφράσουν ανυπακοή! Να παλέψουν με δράση - οργάνωση - συμμαχία για την ανατροπή! Να κάνουν  βήμα για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους με μαχητικά όργανα, για συλλόγους - οργανωτές του αγώνα και όχι όργανα του κράτους.

H... λαοθάλασσα του Τσίπρα στην Λάρισα (ΦΩΤΟ)

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι τα πλάνα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, δεν άνοιγαν ....καθόλου και ήταν συνέχεια κοντινά στο πρόσωπο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Τα parapolitika.gr ανακάλυψαν τον λόγο. Στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη θεσσαλική πρωτεύουσα, δεν λες δα, ότι μαζεύτηκε και όλος ο κάμπος, αφού το χωράφι ήταν σχεδόν άδειο...Δείτε την εικόνα καλύτερα κάνοντας κλικ επάνω...

Δείτε το βίντεο από το ρεπορτάζ του MEGA:

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Πιο αντιδραστικός ο νέος κανονισμός για τα ευρωκόμματα


Εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής και μεθοδεύεται η εφαρμογή του πριν τις ευρωεκλογές του 2014

Ένα ακόμη βήμα στην παραπέρα αντιδραστικοποίηση των λεγόμενων «ευρωπαϊκών κομμάτων», με στόχο το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους να επεκταθεί και στα κόμματα που δρουν σε εθνικό επίπεδο στα κράτη - μέλη της ΕΕ, συνιστά η έκθεση «για το καθεστώς και τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων και των ευρωπαϊκών πολιτικών ιδρυμάτων». Την έκθεση συνέταξε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου και εγκρίθηκε από την Επιτροπή Συνταγματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως δήλωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, «με το κοινό νομικό καθεστώς θα ξεπεραστούν τα εμπόδια που δημιουργούνται από την ποικιλία των εθνικών νομικών μορφών και θα διασφαλίζουν το σεβασμό των υψηλών προτύπων της διαφάνειας και της λογοδοσίας». Επιβεβαιώνει, δηλαδή, ότι με βάση τις διατάξεις που διαμορφώνονται για τα ευρωπαϊκά κόμματα, η ΕΕ επιχειρεί να παρέμβει στο εσωτερικό των κομμάτων που δρουν σε εθνικό επίπεδο, με όχημα τη χρηματοδότησή τους.

Το 56,7% των ασθενών δυσκολεύεται να πληρώσει τα φάρμακα


Το 56,7% των αρρώστωνδυσκολεύεται στις πληρωμές των φαρμάκων τους (εξ ολοκλήρου ή συμμετοχές), ενώ 52,3% του πληθυσμού ανησυχεί πολύ για το εάν θα μπορέσει να καλύψει το κόστος των φαρμάκων που χρειάζεται στα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Γενάρη του 2013 από το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής.
Επιπλέον, το 25% των χρόνιων ασθενών που συμμετείχαν στην έρευνα, δήλωσαν ότι έχουνμειώσει τις δαπάνες για φαγητό, ηλεκτρικό και καύσιμα, προκειμένου να καλύψουν το κόστος των φαρμάκων. Ακόμη, η οικονομική κρίση έχει σημαντική επίπτωση και στις πρακτικέςεμβολιασμού ενηλίκων, αλλά και παιδιών. Το 39,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ως κυριότερο εμπόδιο για τον εμβολιασμό το κόστος του εμβολίου και το 7,6% των γονιών το ότι δεν είναι πια ασφαλισμένοι.

Αριστερή πλατφόρμα ΣΥΡΙΖΑ, πολλαπλά χρήσιμη για το σύστημα

Του Μιλτιάδη Κόκκινου
Όσο περισσότερο εγκαταλείπονται τα όποια φιλολαϊκά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ (με πιο πρόσφατο αυτό στην ομιλία του Τσίπρα στο συνέδριο του «Economist» όπου η «ακύρωση του μνημονίου» έγινε «αναστολή του μνημονίου»), όσο περισσότερο αποκαλύπτεται ο πραγματικός χαρακτήρας της κυβερνητικής του πρότασης, που κινείται «εντός των τειχών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυριαρχίας των μονοπωλίων, τόσο περισσότερο θα προβάλλονται δυνάμεις μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ που θα δίνουν «ριζοσπαστικό» ακόμη και «σοσιαλιστικό» άλλοθι στη διαχειριστική - και εκ των πραγμάτων αντιλαϊκή - πολιτική του.
Που θα εμφανίζονται να αντιδρούν στις επαφές με το ΔΝΤ και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, που θα φωνάζουν για τις κολεγιές με τον Καμμένο και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θα διαμαρτύρονται για τη μετεξέλιξη της αριστερής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε αριστεροδέξια. Που όμως ταυτόχρονα θα παίζουν ρόλο στην ενσωμάτωση ριζοσπαστικοποιημένου κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που μετατρέπεται σε κλασικό κόμμα αστικής διαχείρισης. Με το επιχείρημα ότι υπάρχουν και δήθεν «συνεπείς» δυνάμεις μέσα σε αυτό το κόμμα.

Θεσσαλονίκη: Νοθεία και συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή από την ΠΑΣΚΕ


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Την τραμπούκικη επίθεση χρυσαυγιτών εναντίον συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, επειδή κατήγγειλαν νοθείες στις αρχαιρεσίες στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου από την παράταξη της ΠΑΣΚΕ, καταδικάζει σε ανακοίνωσή της ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
Επισημαίνει ότι «αποδεικνύεται ότι η ΠΑΣΚΕ, γενικότερα ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν έχει κανένα όριο για να ελέγξει τα συνδικάτα και, εκτός από την άμεση συνεργασία με τους εργοδότες, επεκτείνει τη συνεργασία και με τα "«σκυλιά" της εργοδοσίας, τη Χρυσή Αυγή. Έχει μάλιστα το θράσος η ΠΑΣΚΕ να προσυπογράφει σαν Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το κάλεσμα σε "αντιφασιστική" συγκέντρωση στις 21 Απρίλη».

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ


«Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ "ΧΤΙΖΟΝΤΑΙ" ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.
Η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ΠΑΣΚΕ του ΕΚΘ γιατί για μια ακόμα φορά – κατά τη συνήθη πρακτική της – "έστησε" νοθείες σε αρχαιρεσίες σωματείου.
Συγκεκριμένα στο Σωματείο Προπονητών Ποδοσφαίρου, που δεν έπρεπε καν να είναι μέλος του ΕΚΘ (γιατί τα περισσότερα μέλη του, με την κύρια επαγγελματική ιδιότητά τους, είναι και μέλη σε άλλα Πρωτοβάθμια σωματεία και ψηφίζουν από αυτά για το ΕΚΘ) προέτρεπαν τα μέλη να ψηφίσουν (ΠΑΡΑΝΟΜΑ) και για 2η φορά για το ΕΚΘ,
Την επιχείρηση καθοδηγούσε με την προσωπική παρουσία του στις αρχαιρεσίες ο ΠΑΣΚίτης πρόεδρος του ΕΚΘ, Τσαραμπουλίδης, ενώ ο ΠΑΣΚίτης ταμίας του ΕΚΘ, Παγώνης και το στέλεχος στην ΠΑΣΚΕ – ΕΛΤΑ, Σταμπουλίδης "πιάστηκαν" επ' αυτοφώρω να έχουν στα χέρια τους φάκελο ψηφοφορίας, σφραγισμένο από την εφορευτική επιτροπή και να είναι μπροστά στην κάλπη, έτοιμοι να ψηφίσουν.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη

Το ΚΚΕ καταδικάζει τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη που οδήγησαν στο θάνατο τριών ανθρώπων και των τραυματισμό δεκάδων. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στις οικογένειες των θυμάτων και τονίζει την ανάγκη να αποκαλυφθούν ποιοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις επιθέσεις.

Πατήρ, υιός και (τραπεζιτικόν) πνεύμα...


Γράφει:

Ισως αυτό να εννοούσε ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς όταν οι δηλώσεις του κατά τη γιορτή των Φώτων στις 6 του φετινού Γενάρη κατέληξαν με την εξής φράση: «Με τη βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε».
Μια τέτοια βοήθεια, όχι απευθείας από το Θεό, αλλά από τον εκπρόσωπό του είχαμε προχτές στη Θεσσαλονίκη.
Ο άγιος Θεσσαλονίκης, λοιπόν, ο μητροπολίτης κύριος Ανθιμος, αφιέρωσε το κήρυγμα της Κυριακής υπέρ της... ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ειδικώς της Εθνικής Τράπεζας.
Τέτοια θα πρέπει να ήταν η κατάνυξη που προκλήθηκε από τους λόγους του ιεράρχη, που για να βρει προηγούμενό της κανείς θα πρέπει μάλλον να ανατρέξει στο Ναό του Σολομώντα, λίγο πριν την εκεί είσοδο του Ιησού με τα γνωστά αποτελέσματα...
Το ποίμνιον πάντως στη Θεσσαλονίκη είχε την ευκαιρία, μέσα στο κλίμα παρηγορίας που δημιούργησε ο κύριος Ανθιμος, να πληροφορηθεί ότι ο ποιμένας θα προσφέρει τους δυο επόμενους μισθούς του για την Εθνική...
Ο κύριος Ανθιμος κάλεσε δε όλους τους Ελληνες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του, να δώσουν δηλαδή κι εκείνοι τους μισθούς τους υπέρ Εθνικής Τράπεζας...

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Ομιλία του Δ. Κουτσούμπα σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα "46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απριλίου. Θυμόμαστε, διδασκόμαστε, αγωνιζόμαστε με το ΚΚΕ για τη Λαϊκή Συμμαχία, το λαό στην εξουσία, το Σοσιαλισμό"

 24ωρη απεργία των ναυτεργατών αύριο Τρίτη 16 Απρίλη


Την Τρίτη 16 Απρίλη δεν λύνει κάβος. Αυτή είναι η απόφαση των ναυτεργατών, οι οποίοι κατεβαίνουν ξανά στους καταπέλτες για να δώσουν τη μάχη της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας με προοπτική επέκτασης και κλιμάκωσης. Απεργούν για να έχουν τα νησιά καράβια με φτηνά εισιτήρια 365 μέρες το χρόνο, με πληρώματα που θα έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Απεργούν για να υπερασπίσουν την ίδια την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα. Για λιμάνια ασφαλή, που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι την κερδοφορία των εφοπλιστών, των μονοπωλίων.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τρίτη θα γίνει στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 5.30 το πρωί θα γίνει προσυγκέντρωση για την περιφρούρηση της απεργίας στο λιμάνι του Πειραιά. Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ διοργάνωσαν σε σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.
Η απεργία των ναυτεργατών, το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλουν, το αίτημά τους για απόσυρση του νομοσχεδίου του ΥΝΑ είναι υπόθεση όλου του λαού. Το νομοσχέδιο του ΥΝΑ, για τη μέγιστη κερδοφορία των μονοπωλίων, διαμορφώνει ένα ζοφερό τοπίο για καράβια, λιμάνια, ακτοπλοϊκό δίκτυο, ναυπηγεία, με τραγικές συνέπειες για ναυτεργάτες, συνολικά τους εργαζόμενους, μικροεπαγγελματίες, φτωχούς αγρότες, ενώ υπονομεύει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Πανσπουδαστική ΚΣ για τα αυτονόητα. Την Τετάρτη, 17 Απρίλη, ψηφίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές


Την Τετάρτη, 17 Απρίλη, ψηφίζουν οι φοιτητές και οι σπουδαστές. Η ψήφος τους θα έχει σημασία για την επόμενη μέρα, όχι μόνο όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, αλλά και συνολικότερα. Είναι μια ευκαιρία να στείλουν μήνυμα ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, αλλά και γενικά ενάντια στη βάρβαρη πολιτική, που εξαθλιώνει καθημερινά αυτούς και τις οικογένειές τους.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές θα είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι, που το σύστημα θέλει να τους ετοιμάσει σα μια νέα μάζα προς εκμετάλλευση, με μισθούς λίγων εκατοντάδων ευρών, χωρίς δικαιώματα, με λίγα λόγια χωρίς μέλλον. Υπάρχει, επίσης, μια μεγάλη μερίδα φοιτητών και σπουδαστών που δεν είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι, αλλά οι σημερινοί, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους. Μαζί με τον αγώνα για επιβίωση, που έτσι κι αλλιώς δίνουν, χρειάζεται να οργανωθούν συλλογικά, να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν, χωρίς «εκπτώσεις».

O Θοδωρής Χιώνης μιλά για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ στην εκπομπή «Αναζητήσεις» (VIDEO)

Για το νέο Πρόγραμμα, το νέο Καταστατικό και την Πολιτική Απόφαση του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και το τι νέο φέρνουν συζήτησαν  στην τηλεόραση του «902» και την εκπομπή «Αναζητήσεις», ο δημοσιογράφος Τάκης Σέγκος και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.

Στις 17 Απρίλη ψήφο στην Πανσπουδαστική ΚΣ! (ΦΩΤΟ)


Με το σύνθημα «Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητές και τους σπουδαστές να ψηφίσουν την Τετάρτη 17 Απρίλη, στις εκλογές των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων, μαζικά το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας.

Το ΜΑΣ απευθύνει κάλεσμα στους φοιτητές και τους σπουδαστές: «Δυναμώνουμε τον αγώνα: Ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια, μαζί με τους εργάτες και το λαό, για δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα, για Πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού».

Τους καλεί να κάνουν βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών, ξηλώνοντας τα τσιράκια της συγκυβέρνησης και των επιχειρήσεων, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, από τους συλλόγους τους. Να εκλέξουν αγωνιστές στα ΔΣ, μπροστάρηδες στην πάλη.

Να κάνουν  βήμα για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους με μαχητικά όργανα, για συλλόγους - οργανωτές του αγώνα και όχι όργανα του κράτους.

Να στείλουν μήνυμα και να μη θυσιάσουν τις σπουδές και το μέλλον τους για την πλουτοκρατία. Να μη δεχτούν να γίνουν πελάτες, αυριανοί άνεργοι και φθηνοί εργάτες!

Με αγώνα και ψήφο να εκφράσουν ανυπακοή! Με δράση - οργάνωση - συμμαχία για την ανατροπή!
ΑΣΟΕΕ 

Αλ. Μπαλού: Ο λαός να παλέψει για να κερδίσει (VIDEO)

«Ο λαός πρέπει να σκεφτεί, ότι πρέπει να παλέψει για να κερδίσει» τόνισε η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην εκπομπή «πρωϊνό ANT1», το πρωί της Δευτέρας.

Σε αυτή την πορεία, πρόσθεσε, o λαός μπορεί να εμποδίσει να εφαρμοστούν τα αντιλαϊκά μέτρα, «να δείξει ανυπακοή, να μην πληρώσει τα χαράτσια, να μπει στα σωματεία του, να διεκδικήσει συλλογικές συμβάσεις εργασίας, να ανοίξει μία προοπτική προς όφελός του», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «το ΚΚΕ μπορεί να το εμπιστευτεί ο λαός».

Η Λιάνα Κανέλλη για την Αλέκα Παπαρήγα (Video)

«Τον ιστορικό ρόλο της Αλέκας Παπαρήγα όποιος δοκιμάσει να τον πάρει πίσω, δεν θα τα καταφέρει», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, αναφορικά με την αλλαγή σελίδας στο κόμμα με την εκλογή του νέου ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ:

Ο "προφητικός" Δημήτρης Κουτσούμπας το 2008 (Video)

Νέα εποχή για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας σηματοδοτεί όπως λένε στελέχη του κόμματος, η εκλογή στη θέση του γενικού γραμματέα της Κ.Ε. του Δημήτρη Κουτσούμπα. Μετά από 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος η Αλέκα Παπαρήγα παραδίδει τη γενική γραμματεία σε ένα στέλεχος που υπήρξε και διευθυντής του Ριζοσπάστη και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας που έχει τον τίτλο του ανθρώπου που δεν μιλά συχνά στα ΜΜΕ πριν από 5 χρόνια μιλώντας σε συνέντευξή του στην "ΚΡΗΤΗ TV" στην εκπομπή "Αντιθέσεις", είχε μιλήσει για την αριστερά, τις προοπτικές συνεργασιών αλλά και την οικονομική κρίση που τότε δεν είχε ακουμπήσει την χώρα. Η συνέντευξη τον Φεβρουάριο του 2008 αποδεικνύεται εξόχως "προφητική" για τις εξελίξεις του σήμερα και αποτελεί τη μοναδική μέχρι σήμερα εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του νέου γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Παρακολουθείστε τη