Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 4 Μαΐου 2013

Ανάσταση του λαού

Η βάρβαρη επίθεση, κεφαλαίου, συγκυβέρνησης, ΕΕ, που σταυρώνει καθημερινά τους ανθρώπους του μόχθου δεν είναι μοιραία. Ο λαός δεν πρέπει να περιμένει «μεσσίες» για τη σωτηρία του. Ούτε απ' αυτούς που του υπόσχονται πως θα κάνουν τους εκμεταλλευτές του, ευεργέτες του. Η εργατική τάξη, τ' άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, με την πίστη στην ανεξάντλητη, ακαταμάχητη δύναμή τους, με τους δικούς τους ταξικούς, πολιτικούς αγώνες για την κατάργηση των αφεντάδων, θα στρώνουν το δρόμο στη δική τους «Ανάσταση».

Ανάσταση νεκρών κι Επανάσταση των ζωντανών


Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Μέρες Γολογοθά.

Μέρες του Ανθρώπου. Πορείες έως Λαμπρής. 

Επαναλαμβανόμενες χιλιάδες χρόνια τώρα. Με την Ανάσταση να συμπυκνώνει σ' εκείνο το αβίωτο κι ανερμήνευτο «θανάτω θάνατον πατήσας» , κάθε ανθρώπινη προσδοκία για πραγματική κι επομένως καλύτερη ζωή. Σ' έναν κόσμο, όπου «πλούσια τα ελέη» προσφέρονται σε όλους. Αλλά πλούσια, τα λαμβάνουν μόνον οι αυτοανακηρυχθέντες αφεντάδες του πλούτου. Κι ελέη, αυτοί οι πολλοί, οι πάμπολλοι που τα δουλεύουν, τα χτίζουν, τα ποτίζουν, τα εξορύσουν, τα φροντίζουν, τα εμπνέονται, τα σκέφτονται, τα δημιουργούν, εν τέλει τα πολλαπλασιάζουν σε αξία και υπεραξία.
Ανάσταση νεκρών υπάρχει, άμα την πιστεύεις. Επανάσταση νεκρών δεν υπάρχει. Είτε την πιστεύεις είτε τη λογαριάζεις με το νου. Λευτεριάς λίπασμα οι πρώτοι νεκροί, άδει ο ποιητής που μπορεί να βιώσει τη θυσία. Λίπασμα. Για τους επερχόμενους ζωντανούς. Μάθημα κι υπόδειγμα. Μάθημα Ελευθερίας.

Συνέντευξη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στον «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»


Κύριε Κουτσούμπα, αναλαμβάνετε τα ηνία του ΚΚΕ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και μια δύσκολη εποχή. Και είναι σαφές ότι θα επιδιώξετε να υλοποιήσετε τις στοχεύσεις που έχει θέσει το Κόμμα σας, υπάρχουν όμως κάποιες προτεραιότητες που θέτετε εσείς στον εαυτό σας;
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά και της θέλησης να αναμετρηθούμε με αυτές. Το να γίνουμε Κόμμα ικανό να ανταποκρίνεται σε όλες τις συνθήκες της ταξικής πάλης, συμπυκνώνει τη βασική επιταγή του 19ου Συνεδρίου του Κόμματος. Κατά συνέπεια, η υλοποίησή της, που αφορά στην εκπλήρωση βασικών προϋποθέσεων, είναι οι προτεραιότητες που θέτονται μπροστά σε όλο το Κόμμα, τόσο στην ΚΕ, όσο και σε κάθε Κομματική Οργάνωση. Με αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη θα τα καταφέρουμε».
Τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση κάνουν προσπάθειες να κρατήσουν αρραγή την μεταξύ τους συμμαχία, ωστόσο με τελευταίο παράδειγμα την αντιπαράθεση Μανιτάκη – Ρουπακιώτη, οι εσωτερικές κόντρες καλά κρατούν, ενώ οι δύο από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους αναγνωρίζουν σοβαρά προβλήματα ενδοκυβερνητικής δυσλειτουργίας. «Οσμίζεστε» άρωμα εκλογών στον αέρα; Και αν ναι, πότε τις προσδιορίζετε χρονικά;
«Είναι δύσκολο μια τέτοια κυβέρνηση σε συνθήκες έντασης της κρίσης να ολοκληρώσει την τετραετία. Οι όποιες “εσωτερικές κόντρες” και τα όποια “προβλήματα ενδοκυβερνητικής δυσλειτουργίας” δεν μπορούν να κρύψουν ότι υπάρχει ουσιαστική συμφωνία στην κατεύθυνση ο λαός να πληρώνει συνεχώς με φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτό που μας απασχολεί είναι να δουλέψουμε όσο καλύτερα γίνεται για να κερδίσει έδαφος στην πράξη η αντίληψη ότι η αλλαγή υπέρ του λαού δεν μπορεί να έρθει από μια αλλαγή διαχειριστή στη διακυβέρνηση».