Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών


Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, το αγωνιστικό ραντεβού

«Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
 Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:
«Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών. Να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Εργαζόμενοι, καθηγητές, μαθητές, γονείς, να δώσουμε μαζική μαχητική, αποφασιστική απάντηση.
Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο "νέο σχολείο" της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.
Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Η Πρόταση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην πρότασή του προς όλους τους εκπαιδευτικούς και τις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τονίζει:
«1. Την Πέμπτη 9 Μάη συνεδρίασε το ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου τέθηκε εκ νέου το ζήτημα της απεργίας διαρκείας στις πανελλαδικές εξετάσεις (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ), εστιάζοντας κυρίως στην αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, μέτρο που ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο και συνδέεται με τις απολύσεις των εκπαιδευτικών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επισήμαναν την ανάγκη να δοθεί αγωνιστική απάντηση στο σύνολο της αντιλαϊκής-αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στη βάση αυτή πρότειναν:
Να προκηρυχτεί 48ωρη Απεργία στις 16 και 17 Μάη. Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ τη 2η μέρα της απεργίας (17 Μάη) για την εκτίμηση της κατάστασης. Να παρθεί υπόψη το επίπεδο της συμμετοχής στην απεργία, οι αγωνιστικές διαθέσεις, για να καθοριστεί εκ νέου η μορφή και η κλιμάκωση του αγώνα. Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 18 Μάη.
Τελικά, η πρόταση αυτή του ΠΑΜΕ καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ).
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ) κατέληξε να προτείνει στις ΓΣ των ΕΛΜΕ (Τρίτη 14 Μάη) 24ωρη απεργία στις 17 Μάη και πενθήμερη απεργία στις 20-24 Μάη.
2. Οι εκπαιδευτικοί, όπως και όλος ο λαός, έχουν απέναντί τους τη βάρβαρη πολιτική συγκυβέρνησης–ΕΕ που τσακίζει συνολικά τα λαϊκά δικαιώματα, όλους τους εργαζόμενους, όλους τους κλάδους.

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Τραγούδι αφιερωμένο στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

68 χρόνια πέρασαν από την 9η Μάη του 1945 και η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών ακόμη τραγουδιέται. Μάης του 2013 και ακόμη γράφονται τραγούδια για το έπος των λαών που με την καθοριστική συμβολή των κομμουνιστών και της Σοβιετικής Ένωσης τσάκισαν τον ναζισμό.
Ακούστε μέσω του youtube το τραγούδι που είναι αφιερωμένο στην Αντιφασιστική Νίκη με τίτλο "Του Αδόλφου τα εγγόνια" του συγκροτήματος Υπεραστικοί.

Κοινωνική Συμμαχία: Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία


Κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής, όπως μεθοδεύει το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί τους εκφραστές θα αντιπαλέψει ηΚοινωνική Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ), όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της. Καλεί τους εμποροϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς εμπόρους, άντρες και γυναίκες να δυναμώσουν την κοινή δράση, να δώσουν τη μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, γιατί δεν μπορεί αυτοί να κλέβουν τον πλούτο που παράγουμε, να καθορίζουν και τη ζωή μας.
Διεκδικούν:
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής-αργίας.
  • Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
  • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
  • Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο ανεξάρτητα από χρέη.
  • Σε κανένα σπίτι άνεργου/άνεργης εμποροϋπάλληλου - αυτοαπασχολούμενου - μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.
  • Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια (ΔΕΗ - ΕΦΟΡΙΑΣ).

O Σπύρος Χαλβατζής στο enikos.gr για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Δ. Μανωλάκου: Στηρίζουμε τα αιτήματα των καθηγητών και τον αγώνα με συμμαχίες, σχέδιο και προοπτική

Γκρίλο Ελλάδας


Με άρωμα Μπέπε Γκρίλο και ανάμεσα στο Plan Β του Αλαβάνου, τις «τάσεις» Λαφαζάνη και… στο κόμμα των Γερμανών βιομηχάνων εμφανίζεται άλλο ένα κόμμα που θα βγάλει τη χώρα «από την κρίση και την εθνική υποτέλεια», προβάλλοντας την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόκειται για το κόμμα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» με εμπνευστή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θεόδωρο Κατσανέβα του «παλιού ΠΑΣΟΚ». Πέρα από την ολοφάνερη έλλειψη πρωτοτυπίας στην ονομασία του νέου σχήματος με τη σαφή αναφορά στο λαϊκίστικο και τυχοδιωκτικό κόμμα του Γκρίλο, πιο ολοφάνερη είναι γραμμή ενσωμάτωσής του στις επιδιώξεις και τις απαιτήσεις τμημάτων του κεφαλαίου που καλοβλέπουν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Αυτό δεν το μαρτυρά μόνο ο αμαρτωλός ΠΑΣΟΚικός βίος του Θ. Κατσανέβα, αλλά και η ίδια η συμμετοχή επιχειρηματιών στο κόμμα του. Και πάνω απ’ όλα το γεγονός ότι αντίστοιχες «αντιευρώ» κινήσεις γίνονται ακόμα και στη Γερμανία απευθείας από καπιταλιστές που προτείνουν την αποχώρηση της Γερμανίας από την Ευρωζώνη και πως και στην Ελλάδα και σε όλες τις χώρες (με μνημόνιο ή χωρίς) τα επιτελεία της αστικής τάξης επεξεργάζονται ή προετοιμάζονται για αντίστοιχα σενάρια.

Αυτή είναι η Σημαία μας!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα σημαντικότερα κεφάλαια της Ιστορίας είναι εκείνα που γράφονται με αίμα. Με το αίμα των λαών. Αυτό είναι το «μελάνι» της Ιστορίας. «Μελάνι» ανεξίτηλο. Κόκκινο.
Με το κόκκινο του αίματος, με το χρώμα του δίκιου και της αλήθειας, με το κόκκινο της σημαίας με το σφυροδρέπανο, με αυτό το κόκκινο που ενώνει τα οδοφράγματα της Κομμούνας με τις αγχόνες του Σικάγου, που ενώνει το Σμόλνι του Οκτώβρη και το χαμόγελο του Λένιν με το αστέρι στον μπερέ του Τσε, γράφτηκε η Ιστορία.
Ηταν η 9η Μάη του 1945.
Ηταν η ημέρα που η σημαία του στρατού της εργατικής τάξης κυμάτισε στο Ράιχσταγκ.
*
Σήμερα, συμπληρώνονται 68 χρόνια, όταν ενώπιον του στρατάρχη Γκιόργκι Κονσταντίνοβιτς Ζούκοφ, η ναζιστική Γερμανία υπέγραφε την άνευ όρων συνθηκολόγησή της.
Η νίκη του Ανθρώπου εναντίον του φασισμού, η Αντιφασιστική Νίκη ήταν γεγονός. Ενα πανανθρώπινο επίτευγμα που κατορθώθηκε με τις ανείπωτες θυσίες της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού.

Αμεσες και ρεαλιστικές λύσεις


Αραγε η χρήση ναρκωτικών ουσιών μπορεί να γεμίσει τις άδειες μέρες που ζούμε κι εκείνες που μας περιμένουν; Μπορεί να αλλάξει «τούτη τη νύχτα που κρατάει και δε λέει να ξημερώσει»; 'Η θα μας καταδικάσει ισόβια στο σκοτάδι; Τα ερωτήματα μπαίνουν στο τραπέζι πάλι, αυτή τη φορά με αφορμή το φεστιβάλ κάνναβης που γίνεται στη χώρα μας για ένατη συνεχόμενη χρονιά, και συνδιοργανώνεται από ΜΚΟ (όπως Ηλιόσποροι), κόμματα (νεολαία Συνασπισμού, Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι, Φιλελεύθερη Συμμαχία), φορείς που υποτίθεται έχουν μέλημα την απεξάρτηση και την υλοποίηση της «αντιναρκωτικής» πολιτικής (όπως ο ΟΚΑΝΑ).

Για την επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών. Ήξερες ότι…

Λίγο πριν τον πόλεμο 250 εταιρείες διέθεταν περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 450 εκατομμυρίων δολαρίων στη ναζιστική Γερμανία;
Μεγάλοι αμερικανικοί όμιλοι όπως η Ford, IBM, General Motors, General Electric, Standard Oil τροφοδότησαν με εκατομμύρια δολάρια τη ναζιστική Γερμανία για την προετοιμασία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου;
H General Motors κατασκεύασε χιλιάδες θωρακισμένα αυτοκίνητα, φορτηγά και τανκ για το γερμανικό στρατό;
Η Fordwerke (εργοστάσιο της Ford στο Βερολίνο) προμήθευσε το 1/3 του συνόλου των φορτηγών της Βέρμαχτ;