Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2013

Περιοδικό ΤΙΜΕ: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών!


Δεν προλαβαίνει να δίνει υποσχέσεις και ταξίματα ο ΣΥΡΙΖΑ στους μεγαλοκαπιταλιστές.
 Έτσι, μετά τα απροκάλυπτα διαπιστευτήρια που έδωσε ο Τσίπρας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ (την πρηγούμενη μόλις εβδομάδα), που έφτασε μέχρι και να τους τάζει φτηνό ρεύμα, ήρθε το νέο χτύπημα!
Αναμενόμενα βέβαια όσα θα διαβάσετε, καθώς ως γνωστό ο Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τους εφοπλιστές «ευεργέτες»
Σύμφωνα με το ΤΙΜΕ λοιπόν, ο Γιώργος Σταθάκης ομολογεί απροκάλυπτα πως οι εφοπλιστές θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που έχει θεσπίσει για χάρη τους το αστικό κράτος.

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Α. Μπαλού: Η κυβέρνηση φέρει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στα σχολεία (Video)

Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία την έχει η κυβέρνηση με την πρόταση νόμου που έφερε πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις, γνωρίζοντας την κατάσταση που θα δημιουργηθεί. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, στέλεχος του ΚΚΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ. 
Η συγκυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να απαντήσουν συνολικά στο ζήτημα της Παιδείας όπως έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Παιδείας. Για το ΚΚΕ η Παιδεία πρέπει να είναι δημόσια δωρεάν για όλο το λαό, να χρηματοδοτείται ολοκληρωτικά από το κράτος και να μην πληρώνει η λαϊκή οικογένεια από την τσέπη της τη μόρφωση των παιδιών της, επισήμανε, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Μπαλού.