Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1ης ΝΟΕΜΒΡΗ: Στις 528 οι οργανώσεις που προετοιμάζουν την κάθοδο στο συλλαλητήριο

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των οργανώσεων που αποφασίζουν συμμετοχή

Νέες αποφάσεις προστίθενται καθημερινά στις εκατοντάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, φοιτητών και σπουδαστών που καλούν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που θα γίνει την 1η Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Χτες προστέθηκαν άλλες 40 οργανώσεις σ' αυτές που πήραν απόφαση, ανεβάζοντας έτσι στις 528 τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς που έχουν αποφασίσει να πάρουν τη θέση τους ανάμεσα στους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου. Ο πλήρης κατάλογος βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΠΑΜΕ (http://pamehellas.gr) και ανανεώνεται διαρκώς με νέες αποφάσεις.
Ανάμεσα στους κλάδους, ξεχωρίζει η συμμετοχή πάνω από 35οικοδομικών σωματείων, 62 σωματείων από τον κλάδο τουεμπορίου και των υπηρεσιών αλλά και περίπου 20 κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων εργαζομένων στον επισιτισμό, τοντουρισμό και τα ξενοδοχεία
Ομόφωνη απόφαση συμμετοχής πήρε χτες η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ. Είχε προηγηθεί, στις αρχές του μήνα, σύσκεψη με πρωτοβουλία των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΠΡΝ, της ΠΕΣ/ΝΑΤ και της Επιτροπής Ανέργων Ναυτεργατών, με θέμα την ανεργία, την επίθεση στην Κοινωνικά Ασφάλιση και τις Συλλογικές Συμβάσεις, όπου αποφασίστηκε να καλέσουν την ΠΝΟ να πάρει απόφαση για την οργάνωση της πάλης των ναυτεργατών: «Απάντηση στα σχέδια του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του είναι να μην πάει ώρα χαμένη μέχρι το πανελλαδικό πανεργατικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη», τονίζουν τα ναυτεργατικά σωματεία που οργάνωσαν τη σύσκεψη, σε χτεσινή τους ανακοίνωση.
Παράλληλα, με συνελεύσεις, συσκέψεις, κινητοποιήσεις και πολύμορφες πρωτοβουλίες, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, στέλνουν σε άνεργους και εργαζόμενους το μήνυμα: 

«Ωρα να ακουστεί η δική μας φωνή».


Blog Widget by LinkWithin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου