Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά. Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω!

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Από το Φάληρο έως το Σούνιο παραδίδεται στους επιχειρηματίες

Υπογράφηκαν υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση 20 ακινήτων σε όλο το μήκος του «παραλιακού μετώπου» στην εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ»


Στην παραχώρηση συνολικά 20 ακινήτων - φιλέτων κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού στην ανώνυμη εταιρεία «Αττικό Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ» προχώρησε χτες η κυβέρνηση. Ετσι, υλοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς το σχέδιο εμπορευματοποίησης και επιχειρηματικής εκμετάλλευσης ολόκληρου του «παραλιακού μετώπου» της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο, μήκους πάνω από 45 χιλιομέτρων. Χτες, έγινε και συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης Ν. Μηταράκη με τον πρόεδρο της εταιρείας Α. Ματιάτο για να δοθεί και η ανάλογη δημοσιοποίηση του θέματος. Πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία «Παράκτιο Μέτωπο» έχει συσταθεί με στόχο την ιδιωτικοποίηση των φιλέτων της παραλιακής ζώνης, για να προσφέρουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο, μια περιοχή που κάτω από άλλες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, δηλαδή χωρίς καπιταλιστική ιδιοκτησία και εκμετάλλευση, θα μπορούσε να αναπτύσσεται σε όφελος των λαϊκών αναγκών που τώρα θυσιάζονται.
Το γεγονός ότι πολλές από τις εκτάσεις που «πέρασαν» χτες στην «Παράκτιο Μέτωπο», τις εκμεταλλεύονται ήδη επιχειρηματίες (Α' και Β' παραλίες Βούλας, Ακτή Αλίμου, Μαρίνα Φλοίσβου κ.λπ.) δεν αποκλείεται να σημαίνει πως η συγκυβέρνηση θα επανεξετάσει το «μοίρασμα» της τεράστιας πίτας γης του Σαρωνικού. Με δεδομένο ότι ήδη τρέχουν και άλλα επενδυτικά σχέδια όπως το αεροδρόμιο του Ελληνικού και ο Αστέρας Βουλιαγμένης.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό - ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας με αφορμή τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ.

Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. Γι’ αυτό και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία προκειμένου να "ενοικιάσουν", με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι’ αυτό και επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, γι’ αυτό και στη Βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Ο Ν. Σοφιανός στο «BHMA FM» (AUDIO)

ΣΥΡΙΖΑ: «Λεφτά υπάρχουν» για τους καπιταλιστές, για το λαό ψίχουλα

«Το δίλημμα είναι διαπραγμάτευση ή μη διαπραγμάτευση», αναφώνησε από τη ΔΕΘ ο Αλ. Τσίπρας...
Έναντι «πινακίου φακής», ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εξαγοράσει τη στήριξη του λαού στο «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» που εκπόνησε, για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, τους βασικούς άξονες του οποίου παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας, το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη.
Είθισται, άλλωστε, η αξιωματική αντιπολίτευση να υπόσχεται «κάτι παραπάνω» από την κυβέρνηση, παίζοντας στο παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής. Πριν από 5 χρόνια ο Γ. Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ προχωρούσαν σε ανάλογες υποσχέσεις προς το λαό, αποσκοπώντας να διαδεχτούν στην κυβέρνηση την τότε ΝΔ και τον Κ. Καραμανλή.
Τα μέτρα που παρουσίασε για την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» αφορούν στην πραγματικότητα μέτρα διαχείρισης και όχι αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας (πχ. τα συσσίτια, το δωρεάν ρεύμα σε άπορους, τα προγράμματα εξασφάλισης στέγης κ.λπ.).
Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνει εντελώς απείραχτο όλο το πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής, όλη τη στρατηγική του κεφαλαίου, της ΕΕ. Το κριτήριο με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται αυτά τα μέτρα όχι μόνο δεν είναι η ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, αλλά ούτε καν η ανάκτηση των απωλειών που είχαν τα λαϊκά εισοδήματα τα προηγούμενα χρόνια. Κριτήριο είναι το «τι αντέχει η οικονομία», δηλαδή τι χωράει μέσα σε αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ. Ο ισχυρισμός Τσίπρα ότι «δεν είναι όσα θέλαμε, αλλά όσα μπορούμε», είναι ψεύτικος, στην πραγματικότητα αποσκοπεί να κατέβει ακόμα περισσότερο ο πήχης των απαιτήσεων των εργαζομένων στο όνομα του «ρεαλισμού».
Στο μεγάλο κεφάλαιο, ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε άφθονο χρήμα για τη στήριξη των επενδύσεών του, επιδοτήσεις για την πρόσληψη εργατικού δυναμικού, μείωση του ενεργειακού κόστους, διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά δάνεια και χρέη. Μίλησε ακόμα για «στοχευμένες ενέργειες με στόχο τη κάλυψη ρευστότητας στην πραγματική οικονομία» όπως η ίδρυση «αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού».